Els alumnes han de fer quarantena de 14 dies si un company dona positiu en un test PCR
Els alumnes han de fer quarantena de 14 dies si un company dona positiu en un test PCR

Els alumnes que hagin passat el coronavirus no hauran de fer quarantena

Si el nen ha passat la malaltia en els últims sis mesos, no caldrà que es faci cap test ni faci quarantena encara que tingui algun contacte positiu

RedaccióActualitzat

Els alumnes que hagin estat diagnosticats de coronavirus en els últims sis mesos, no hauran de fer quarantena ni s'hauran de fer una PCR encara que hi hagi un positiu a la seva classe. Així ho assegura el document que Salut ha fet arribar a les escoles i perquè les famílies autoritzin que es facin les proves als seus fills en cas que calgui.

La carta que les escoles han començat a enviar als pares diu textualment:

"Si el vostre fill o filla ja ha passat la malaltia en els últims 6 mesos, confirmada per PCR o per serologia IgG, no cal que es torni a fer la prova ni realitzi quarantenes si hi ha algun cas positiu al seu entorn, per tant, no li realitzarem ni el cribratge ni l'estudi de contactes."

El dubte és què passarà si es decideix que la resta d'alumnes de l'anomenat "grup bombolla" de la seva classe sí que s'han de confinar.

PCR a les escoles

El document a les famílies també incorpora la instrucció que serà l'escola qui informarà de quan els nens han de deixar d'anar a classe. D'aquesta manera, encara que es detecti un positiu, els nens ni s'han de quedar a casa ni han d'anar al CAP per fer-se la PCR. Han de seguir anant a classe i esperar que una unitat mòbil de Salut es desplaci al centre per fer els test als alumnes. L'objectiu és no col·lapsar els CAP i també centralitzar una resposta davant un possible cas i evitar la confusió dels pares sobre si han de portar el seu fill a l'escola.

El que sí que demana Salut és que mentre s'està esperant la prova a l'escola, els nens evitin al màxim sortir de casa. Això inclou les activitats extraescolars.

Un cop s'hagin fet les proves i es tinguin els resultats, també s'informarà dels següents passos a seguir. Per ara, la instrucció de Salut és que tots els alumnes del grup estable han de fer una quarantena de 14 dies, fins i tot en cas de PCR negatiu, ja que és el període d'incubació del virus.

En cas que una família no autoritzi que es faci la prova PCR al seu fill, el nen haurà de fer l'aïllament de 14 dies a casa en cas que hi hagi un positiu al seu grup. 
 

Un 98% dels centres amb normalitat

La primera setmana de curs es tanca amb 111 grups en aïllament de 87 centres; la majoria a la Catalunya Central, a la ciutat de Barcelona i a les comarques de Girona. Salut recorda, però, que el 98% de centres fan classe amb normalitat total i sense cap cas detectat.

 

ARXIVAT A:
Educació SalutCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut