Cantàbria

Els alumnes de Cantàbria faran una setmana de vacances cada dos mesos

Redueixen els horaris lectius dels docents i suprimeixen els exàmens de setembre

RedaccióActualitzat

A Cantàbria han tirat pel dret i han canviat el calendari escolar perquè els col·legis facin una setmana de vacances cada dos mesos. A part de les vacances de Nadal i Setmana Santa, tindran una setmana lliure a començament de novembre, a començaments de gener i a finals d'abril.

Amb el nou calendari escolar també s'amplien a quatre les avaluacions, la qual cosa comporta la supressió dels exàmens de setembre en Educació Secundària. A Batxillerat, ho faran el curs següent.

La Conselleria d'Educació de Cantàbria i els sindicats diuen que el nou calendari evitarà trimestres llargs i afavorirà l'organització dels centres. Unes mesures que tenen per objectiu, diuen, "recuperar les condicions de qualitat que tenia el sistema educatiu el 2011" i demanen "lideratges en els centres i condicions per al professorat per atendre els alumnes".

No obstant, les associacions de pares s'hi han oposat rotundament perquè perjudica la conciliació familiar.

El govern els ha respost que programarà activitats als centres durant les setmanes de vacances. Obriran espais lúdics amb menjadors, gratuïts per a les famílies amb pocs recursos.

La mesa sectorial ha aprovat també un altre acord que inclou disminuir els horaris lectius dels docents: per al curs vinent la jornada serà de 19 hores i al curs següent, 18 hores a Secundària. El primer trimestre del curs 2016-2017 es negociarà una millora general de l'horari lectiu, a Primària.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut