Els alcaldes d'ERC denuncien una "onada repressiva" de l'Estat

RedaccióActualitzat

Els alcaldes d'Esquerra Republicana denuncien que estan patint una onada repressiva per part de l'estat espanyol per haver actuat al costat dels ciutadans defensant les urnes de l'1 d'octubre. Una trentena d'alcaldes s'han trobat aquest diumenge al matí a Sant Vicenç dels Horts, la ciutat d'Oriol Junqueras, en un acte a favor de la democràcia i per denunciar el judici.

Els alcaldes han volgut mostrar així el seu compromís amb els processats, que seran jutjats d'aquí 8 dies al Suprem.

El vicepresident del govern i home fort d'Esquerra, Pere Aragonès, ha insistit que des de l'Estat hi ha una voluntat clara de condemnar i castigar els presos independentistes, i que això tindrà una resposta des del govern de Catalunya i cadascun dels ajuntaments.

"L'estat espanyol ha desfermat una onada repressiva, instrumentalitzant l'aparell judicial i permetent la intimidació d'escamots parafeixistes que han actuat impunement a les nostres places i carrers."

En una declaració conjunta, les alcaldesses i alcaldes republicans asseguren que combatran els atacs als drets i llibertats. Qualifiquen d'ostatges polítics els presos independentistes i es comprometen a lluitar des dels municipis fins que siguin lliures.

"Continuarem al costat de les majories democràtiques, de la llibertat i de les causes justes."

La lectura del manifest ha anat a càrrec de l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno; l'alcalde de Prats de Lluçanès i vice-secretari general de Coordinació Interna, Isaac Peraire; l'exalcalde de Sabadell Juli Fernàndez i l'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich.

La declaració dels alcaldes d'ERC:

Aragonès ha demanat posar fi al que considera impunitat contra l'independentisme.


"El pròxim alcalde de Barcelona farà el que calgui al servei de la república"

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida de l'acte recordant que els alcaldes d'ERC van ser "a primera fila durant l'1-O" i que això els permet ara "mirar el futur amb una ambició indiscutible". En aquest punt, ha lamentat que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, "no fes el que tocava l'1-0" i ha assegurat que el pròxim alcalde de Barcelona farà "el primer d'octubre, el tres d'octubre i tot el que calgui al servei de la república i del país".

Maragall també ha afegit que les eleccions municipals no es tracta "només de guanyar-les", sinó de "governar el país".

"Governar en aquest moment a menys d'una setmana de l'inici del judici més terrible sobre tots nosaltres, és el millor servei que podem fer a Catalunya i als polítics presos."

ARXIVAT A:
ERCProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut