Girona/Figueres

Els alcaldes de Girona i Figueres, descontents amb la inauguració de l'AVE

Els alcades de Figueres i Girona, tots dos de CiU, estan descontents per com s'han preparat els actes d'inauguració de l'AVE i, sobretot, perquè consideren que s'inaugura una obra que està incompleta.

RedaccióActualitzat
Els alcaldes de Figueres i Girona, tots dos de CiU, s'han mostrat descontents aquest dimarts per com s'han preparat els actes d'inauguració de l'AVE i, sobretot, perquè consideren que s'inaugura una obra que està incompleta. Així ho han expressat Carles Puigdemont, alcalde de Girona, i l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, a "El matí de Catalunya Ràdio".

Segons Puigdemont, "el projecte ferroviari és incomplet. Avui s'inaugura una estació que és la fase 1 d'un projecte que té tres fases, un projecte aprovat, promès, anunciat, ratificat en totes les campanyes electorals que ens han precedit i que ara quedarà, directament, a mig fer".

Puigdemont assegura que les dues fases que falten no estan previstes als pressupostos generals de l'Estat.

L'alcaldessa de Figueres, per la seva banda, ha volgut expressar el malestar per l'hermetisme amb què tant el Departament de Presidència espanyol com el Ministeri de Foment han preparat aquest acte d'inauguració d'avui.

"Tota la informació d'aquesta inauguració a 8 de gener ens ha vingut indirectament i no se'ns ha confirmat fins divendres passat. Per tant, és un desconcert absolut, i aquest desconcert es va mantenint un cop ha estat confirmada aquesta organització amb tot el programa que s'està muntant, amb tota l'actitud que han tingut per arribar a fer aquest acte a dia d'avui".

L'alcalde de Girona assegura que l'AVE entre Barcelona i Girona canviarà les relacions entre les dues ciutats i entre els seus ciutadans.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut