Congost de Mont-rebei

Els ajuntaments del congost de Mont-rebei hi volen limitar l'accés de persones

Els consells de la Noguera i la Ribagorça, a Osca, han firmat aquest divendres un conveni per repartir despeses de la passarel·la que s'acaba de rehabilitar

RedaccióActualitzat

La passarel·la del congost de Mont-rebei que connecta Catalunya i Aragó es va reobrir fa una setmana. Havia estat tancada cinc mesos per deficiències que n'afectaven la seguretat. Reparar-la ha costat 50.000 euros, que paguen a mitges els consells comarcals de la Noguera i la Ribagorça, a Osca.

Els dos consells han firmat aquest divendres un conveni per repartir despeses. El conveni recull la reparació del pont i també el manteniment, a raó de 2.000 euros a l'any cadascun, diners que els últims sis anys només ha aportat la part aragonesa després que a la catalana desaparegués el consorci del Montsec.

 

 

Concepció Canadell, presidenta de la comarca de la Noguera:

"Podem tenir un manteniment per aquests quatre anys. La llei només ens deixa firmar el conveni per quatre anys que serà prorrogable."

L'acord es vol ampliar a més àmbits de la gestió del congost, però no es troba la fórmula que aplegui totes les administracions.

 

 

Lourdes Peña, presidenta de la comarca de la Ribagorça:

"El que passa és que és molt difícil. Són dues comunitats autònomes. Són dues províncies. Són tres comarques. Són tres ajuntaments només a la zona de Mont-rebei."

Els ajuntaments veuen urgent limitar l'accés de persones i barques a un congost que pot arribar a acollir 2.000 persones al dia.

 

 

Lluís Ardiaca, alcalde d'Àger:

"Estem valorant la possibilitat de començar a treballar un pla director. És a dir: no sé amb qui ni de quina manera. O es regula, o es regula."

Anar al contingut