Buenos Aires

Els agricultors argentins suspenen temporalment la vaga

Els agricultors i ramaders argentins han posat fi, de forma temporal, a la vaga que durant dues setmanes ha causat problemes en l'abastiment de carn i llet. Els productors agropecuaris també han deixat de tallar algunes de les carreteres del país, que és un dels exportadors més importants de matèries primeres del món. Després d'una reunió de més de sis hores amb funcionaris de l'executiu, els dirigents rurals decidiran aquest cap de setmana com continuar aquest procés. D'entrada, i si no hi ha canvis, les negociacions es reprendran dilluns.

Actualitzat

A la reunió hi han participat el ministre d'Agricultura, el ministre d'Economia i els secretaris d'Economia i de Comerç Interior. Poc després de començar, la presidenta Cristina Fernández ha fet acte de presència i ha saludat els directius agraris, que representen 290.000 productors del sector. Des del mateix govern s'ha anunciat que les converses es perllongaran durant diversos dies, ja que hi ha molts assumptes pendents d'anàlisi.

Les mobilitzacions no s'aturen

Tot i la suspensió de la vaga i dels actes de protesta, els productors han anunciat que es mantindran en estat d'alerta i que continuen les mobilitzacions a les carreteres, la majoria de les quals ja estan alliberades del bloqueig.

Segons Mario Llambías, president de la Confederació Rural, de moment no s'ha arribat a cap acord i el govern els ha dit que no pensen retirar la mesura que ha provocat les protestes, però que podrien estudiar algun tipus de mecanisme que no s'ha concretat.

El sector agrícola argentí, que representa el 40% de la renda del país, es queixa de l'augment dels impostos sobre les seves exportacions. Ara s'ha de veure com es desenvolupen les converses. La presidenta ha aconseguit, de moment, frenar un conflicte que ha fet reviure les cassolades a l'Argentina.


 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut