Figueres

Els agents rurals troben centenars de burilles al lloc on presumptament es va originar l'incendi de la Jonquera

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha confirmat que tots dos incendis, tant el de la Jonquera com el de Portbou, s'han originat per un descuit o una imprudència.

RedaccióActualitzat
La mà humana està al darrere dels dos incendis que cremen a l'Alt Empordà. El conseller d'Interior, Felip Puig, ha confirmat que  tots dos incendis, tant el de la Jonquera com el de Portbou, s'han originat per un descuit o una imprudència. El conseller n'ha informat en la compareixença que ha fet des del Centre de Comandament avançat de Figueres.

Segons ha confirmat el Departament d'Agricultura i Medi Ambient, els agents rurals han trobat centenars de burilles al lloc on presumptament es va originar el foc de la Jonquera. Sembla que aquest foc es va iniciar en un aparcament de camions situat prop de la frontera, a la carretera que uneix la Jonquera i el Pertús.

Puig ha lamentat els quatre morts que hi ha hagut arran dels incendis i ha demanat màxima precaució en aquest juliol, que està resultant desastrós per al territori català.

L'origen humà dels focs ja el va apuntar el president de la Generalitat, Artur Mas, quan va assenyalar que "imprudències manifestes" estaven al darrere dels incendis a la Jonquera i Portbou. Ho va dir ahir en una roda de premsa improvisada a Figures on va afirmar que en un cas les flames s'havien originat en els marges de les carreteres. "Això vol dir que hi ha gent absolutament imprudent que el que fa fins i tot és tirar burilles per les finestres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut