Mesures de protecció dels agents rurals
Mesures de protecció dels agents rurals

Els Agents Rurals reclamen les mesures de protecció promeses després del crim d'Aspa

Es compleix un any de la mort de dos agents rurals a mans d'un caçador a Aspa

Actualitzat

El cos d'Agents Rurals denuncia que les mesures de seguretat promeses després del crim d'Aspa, a les Garrigues, no s'han implantat del tot.

Aquest diumenge fa un any de la mort de dos agents rurals a mans d'un caçador que els va disparar dos trets al cap quan en un control rutinari li van demanar el permís d'armes, que tenia caducat.

Els agents asseguren que les mesures de protecció que es va decidir posar arran del crim només s'han implantat parcialment. La decisió es va prendre la setmana després que hi hagués el doble crim: Passar de dos a tres agents per patrulla, portar armilla antibales i un dels agents armat amb arma llarga.

 

El que s'ha complert fins ara és que les patrulles destinades a fer controls de caça les formen tres agents, en lloc de dos, i un d'ells va armat. Però no tots disposen d'armilles perquè la intervenció econòmica a causa de l'aplicació de l'article 155 ho ha aturat tot.

També per millorar la seva seguretat, als agents d'aquest cos se'ls està fent un curs de formació en què se'ls ensenyen tècniques d'autoprotecció i defensa. De moment, l'han fet més de la meitat dels 500 agents rurals que hi ha a Catalunya.

I el que també s'ha constatat en aquest any és que les inspeccions de caça a Catalunya han disminuït un 25%.

 

Querella arxivada

Les famílies dels dos agents morts i el sindicat CCOO van iniciar una batalla judicial presentant una querella contra 11 càrrecs del Departament d'Agricultura per un doble homicidi imprudent per la falta de mesures de seguretat dels treballadors.

El passat 5 de gener el TSJC va desestimar l'acusació perquè no creu que amb aquestes mesures de seguretat s'hagués pogut evitar el crim. L'autor confés del crim va voler fugir, segons els testimonis que el van obligar a trucar a Emergències

ARXIVAT A:
Article 155
Anar al contingut