Pla general dels dos isards abatuts i les armes trobades pels Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra. Imatge cedida a l'ACN el 18 de desemb…
Pla general dels dos isards abatuts i les armes trobades pels Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra. Imatge cedida a l'ACN el 18 de desembre de 2018 (Horitzontal)

Els Agents Rurals denuncien uns caçadors furtius per abatre dos isards al Ripollès

ACN Ribes de Freser.-La Unitat d'Antifurtivisme del Cos dels Agents Rurals ha denunciat uns caçadors furtius que van abatre amb armes de foc a dos isards a la Vall de Ribes i Toses (Ripollès). La detenció s'emmarca en un operatiu contra el furtivisme dels isards i els cérvols que ha realitzat el cos del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a la comarca del Ripollès a finals de novembre. Els Agents Rurals van enganxar els furtius realitzant diversos trets amb armes de foc i posteriorment van abatre els dos isards adults i els van recollir. La col·laboració amb els Mossos d'Esquadra va permetre que localitzessin la furgoneta dels caçadors, on a l'interior hi havia els dos animals abatuts, una arma llarga, munició abundant i diversos estris de caça.

El cos dels Agents Rurals ha realitzat a finals de novembre un operatiu en contra de la caça furtiva dels isards i cérvols a la comarca del Ripollès. Durant aquesta acció, els agents del cos del Departament d'Agriculura, Ramaderia, Pesca i Alimentació van localitzar una furgoneta sospitosa aparcada dins de la Reserva Nacional de Caça.Posteriorment, van seguir els ocupants del vehicle i van veure com aquests disparaven diversos trets amb armes de foc que van abatre dos isards adults. Després els van recollir i carregar a la furgoneta. A partir d'aquí, els Mossos d'Esquadra van col·laborar amb el seguiment del vehicle i el van interceptar a Ribes de Freser (Ripollès). A l'interior van trobar-hi els dos animals abatuts, així com també una arma llarga, munició abundant i diversos estris de caça.En paral·lel, els Agents Rurals també van localitzar les beines disparades pels furtius a la zona d'alta muntanya on s'havien abatut els dos isards.L'actuació conjunta dels dos cossos operatius ha comportat diverses actes de denúncia i comisos d'armes, munició i altres estris relacionats amb la caça, així com dels dos animals morts. Aquests fets comporten sancions i la restitució econòmica dels animals abatuts, així com la retirada de llicència de caça i la retirada de la llicència d'armes per un període d'entre 2 i 5 anys.

Anar al contingut