Els agents rurals avisen: prudència amb la molsa i res d'agafar avets i grèvol del bosc
Detall d'un avet conreat a les Guilleries (ACN/Xavier Pi)

Els agents rurals avisen: prudència amb la molsa i res d'agafar avets ni grèvol del bosc

Comença una campanya de vigilància als boscos i als comerços per evitar la recol·lecció i venda d'espècies protegides per Nadal

Actualitzat

Els agents rurals saben que moltes famílies aprofiten aquests dies de festa per guarnir la casa de Nadal i muntar el pessebre i això vol dir que cal una vigilància especial als boscos i a les botigues i fires nadalenques per evitar que s'agafin espècies protegides.

Està prohibit collir boix grèvol i arrencar avets, però "hem trobat gent que tallava arbres per emportar-se'ls a casa i deien que ho desconeixien", segons ha explicat a Catalunya Informació l'agent major de recursos forestals, Pep Comellas.

El grèvol i els avets són espècies protegides a tot Catalunya i només es poden comercialitzar si venen de cultius o de països on se'n permet la recol·lecció. En aquests casos tenen la certificació d'origen.

Es pot collir molsa si és per fer el pessebre de casa i fora d'espais naturals protegits, però els agents rurals s'han trobat persones que en porten caixes plenes, que només poden ser per vendre, cosa que està prohibida.

Saltar-se aquesta norma es castiga amb multes de fins a 600 euros.

L'extracció de grans quantitats de molsa d'una mateixa zona pot malmetre l'equilibri de l'ecosistema del bosc i la persistència d'aquesta espècie, que evita l'erosió i és refugi d'invertebrats.

ARXIVAT A:
Medi ambientNadal
Anar al contingut