Lleida

Els agents rurals denuncien que res ha canviat mig any després del crim d'Aspa

RedaccióActualitzat

Sis mesos després del crim d'Aspa, en què un caçador va matar dos agents rurals, els seus companys denuncien que les condicions de treball no han millorat. Asseguren que el Departament d'Agricultura no ha posat en marxa gairebé cap de les mesures que es van prometre i demanen que s'aturi el servei mentre no es pugui garantir la seguretat dels agents.

Un caçador sense llicència, autor confés del crim, va disparar 4 trets a dos agents rurals, a una distància d'entre 1 metre i mig i 6 metres, i que els va rematar quan eren a terra.

 

Ara, encara s'està a l'espera de l'informe de balística, que haurà d'aclarir si el caçador va manipular l'escopeta per poder fer 4 trets seguits o la va recarregar.

Pocs dies després d'aquest crim, el Departament d'Agricultura va posar en marxa unes mesures provisionals per al cos. Van començar a patrullar amb equips de tres, amb armilles antibales i un d'ells armat amb una escopeta.

CCOO i l'Associació Professional d'Agents Rurals critiquen que, sis mesos després, s'ha fet ben poca cosa per millorar la seguretat dels agents rurals.

 

Denuncien que només s'està fent un curs d'autoprotecció de 24 hores i encara s'està a l'espera de l'informe d'un grup d'experts que ha de determinar les mesures de seguretat que s'han d'implantar al cos. Per això, Manuel Vidal, de CCOO, demana que s'aturi l'activitat al cos:

"No tenim tot el temps per aplicar les mesures de seguretat. Si no poden garantir la seguretat dels agents rurals, el que han de fer és aturar l'activitat, que és el que fa qualsevol empresa privada."

Francesc Coll, de l'Associació Professional d'Agents Rurals, aclareix:

"Sé que la Generalitat està comprant armilles antibales per a tots els agents i que està comprant elements de defensa. El que encara no s'ha determinat és quin tipus d'armes s'han de portar i en quins serveis quins agents les han de dur".

Anar al contingut