Barcelona

Els agents econòmics reaccionen a les mesures de Zapatero

Els agents econòmics també han dit la seva sobre les mesures que el president del govern espanyol ha anunciat aquest dimecres per accelerar la reducció del dèficit. Des de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls demana que les retallades no afectin algunes infraestructures que considera prioritàries. De la seva banda, el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, ha lamentat que aquestes mesures no s'hagin pres abans, i des de l'IESE el professor Javier Díaz Jiménez considera que el sector privat també pot seguir l'exemple en la reducció dels sous.

Actualitzat
Des de la Cambra de Comerç de Barcelona, el president Miquel Valls ha recordat que cal donar prioritat a les infraestructures del corredor del mediterrani, que per Valls no han de quedar afectades per la retallada de la inversió pública de 6.000 milions d'euros pel 2010 i el 2011 anunciada per Zapatero. Valls considera que, en cas contrari, seria un risc per al futur de la indústria.

De la seva banda, el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, ha lamentat que aquestes mesures no s'hagin pres abans i considera que van en la línia de les propostes fetes pels empresaris. Díaz Ferrán també ha demanat més privatitzacions.

Mentrestant, des de l'IESE, el professor d'economia Javier Díaz Jiménez considera positiu que s'abaixin el sou al sector públic i pensa que aquesta mesura també es pot aplicar amb els treballadors del sector privat perquè l'economia espanyola guanyi competitivitat.

Anar al contingut