Montmeló

Els aficionats a les motos prenen Montmeló entre fortes mesures de seguretat

Els carrers de Montmeló són territori dels "motards" aquest cap de setmana. Són els dies del Gran Premi de motociclisme, i milers d'aficionats a les motos s'apleguen a la rodalia dels Circuit de Catalunya. Aquests dies, el poble de Montmeló multiplica la seva població, i passa dels 8.700 habitants a acollir més de 30.000 persones. Els és permès gairebé tot menys l'excés de velocitat. Això sí, dins l'espai que s'ha habilitat amb l'objectiu de reduir riscos i evitar accidents. I perquè així sigui un dispositiu de 280 agents entre policia local, Mossos d'Esquadra i Protecció Civil vetllen per la seguretat.

Actualitzat
Nit amb més afluència d'aficionats a les motos a Montmeló. El municipi, de 8.700 habitants, ha arribat a aplegar fins a 30.000 persones en una sola nit durant aquest cap de setmana del Gran Premi de motociclisme.

Molts dels aficionats que han decidit passar la nit a la zona d'acampada dels voltants del circuit es queixen de la forta presència policial i de la pujada dels preus per acampar. Els organitzadors ja han avisat que la crisi els passa factura, i que no s'arribarà als 131.000 espectadors del Gran Premi de l'any passat. De fet, s'esperen entre 80.000 i 85.000 espectadors.

Gran desplegament de seguretat

Per evitar problemes, des de fa tres anys els Mossos d'Esquadra, amb la col·laboració de la policia local, posen en marxa un dispositiu per prevenir els accidents. Es tanquen els accessos als polígons industrials de Montmeló, Montornès i Granollers i es munten controls per detectar possibles irregularitats en les motos i també el grau d'alcoholèmia dels conductors.

Enguany s'ha habilitat un centre de coordinació on hi ha els diferents membres dels cossos de seguretat, sanitat i voluntariat que durant les nits vetllen per la seguretat de la ciutadania. Aquest cos esta compost per 16 efectius de la policia local de Montmeló, 190 mossos d'esquadra, 50 membres de Protecció Civil i 26 persones de la Creu Roja (entre metges, ATS, voluntaris i conductors d'ambulàncies).

Per a possibles accidents de circulació, hi ha un dipositiu sanitari format per una clínica mòbil amb metges i ATS, cinc ambulàncies (inclosa una UCI) i s'ha reforçat el personal sanitari del centre de salut.

L'Ajuntament, a més, recomana als veïns que no s'acostin a les zones habilitades per als motoristes i tracen itineraris per on els habitants poden circular en cotxe amb seguretat.
Anar al contingut