El Ministeri de Treball no ha fixat un termini per al cobrament del complement per fills

Els afectats per ERTO rebran tard el complement per fills, però no l'hauran de reclamar

L'allau d'expedients fa que el ministeri prioritzi el cobrament de la prestació i endarrereixi el pagament vinculat als fills

Actualitzat

La gestió de l'allau d'expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), que ja supera els tres milions, porta un problema afegit. Els treballadors que tenen fills a càrrec cobren la mateixa quantitat que els que no en tenen. Al ministeri no els consta el nombre de membres de cada família, a menys que s'hagi cobrat l'atur amb anterioritat. Per tant, ara alguns treballadors cobren per sota del mínim establert.

 

Cobrar és urgent

El ministeri ha assegurat que, en aquests moments, el més important és cobrar la prestació i que, un cop s'ingressi, "es regularitzarà la situació d'ofici, sense necessitat de presentar una reclamació".

La prestació per desocupació durant un ERTO és equivalent al 70% de la base reguladora del salari del treballador, durant els sis primers mesos.

Els límits establerts per a la prestació per desocupació són de 1.098 euros bruts si no es tenen fills; de 1.245 euros amb un fill a càrrec i de 1.412 euros en el cas de tenir dos fills.

 

Servei desbordat

Per contra, existeixen uns mínims, que són de 502 euros per als treballadors sense fills i de 671 euros amb un o més fills.

El ministeri no ha estat capaç de fixar una data per al cobrament endarrerit d'aquest complement perquè admet estar desbordat pel volum de sol·licituds.

El nombre d'expedients a Catalunya supera ja els 90.000 i afecta uns 660.000 empleats, segons les dades del Departament de Treball. Els ERTO per força major representen el 95% del total presentat fins ara.

ARXIVAT A:
Coronavirus Drets laborals
Anar al contingut