L'església de Sant Pere, a Castellfollit del Boix
Un dels casos encara per resoldre és el de l'església de Sant Pere, a Castellfollit del Boix (ACN/Mar Martí)

Els afectats per les immatriculacions: "Església i govern espanyol fan una pantomima"

Unió de Pagesos i l'Associació de Micropobles de Catalunya diuen que les xifres reals podrien triplicar les oficials

RedaccióActualitzat
TEMA:
Església

Els afectats per les immatriculacions de l'Església creuen que la imatge d'entesa que van oferir dilluns la Conferència Episcopal i el govern espanyol és buida de contingut i no suposa cap pas endavant.

L'executiu espanyol va calcular l'any passat que hi havia gairebé 35.000 propietats a tot l'Estat inscrites de forma irregular a nom de l'Església.

La novetat és que la Conferència Episcopal s'ho ha estudiat i ha dit que hi ha un miler d'errors en aquest llistat elaborat pel govern. Això sí, ha deixat clar que descarta retornar cap propietat.

Molts afectats continuen reclamant que es retornin tots i cadascun d'aquests edificis i terrenys que l'Església va posar en nom seu entre 1998 i 2015, emparada per una llei del govern d'Aznar. 

Unió de Pagesos assegura que el govern espanyol està fent "una pantomima" per "tancar en fals el tema". Amb l'Associació de Micropobles de Catalunya denuncien que les xifres reals podrien triplicar les oficials perquè al llistat "no hi ha les immatriculacions d'abans del 1998".

Casos com el de l'ermita de Sant Roc de Cervià de Ter, al Gironès, que apareixen a la llista, s'han pogut resoldre. És una propietat privada, però, durant uns anys, el Bisbat de Girona l'havia immatriculat sense dir-ne res a l'hereu, que ja l'ha pogut recuperar. Ho recull aquest reportatge de TV3:

ARXIVAT A:
EsglésiaGovern espanyol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut