Bangkok

Els aeroports de Tailàndia comencen a recuperar la normalitat

Els avions ja tornen a operar als dos aeroports de Bangkok després de vuit dies de bloqueig per part de l'oposició política. Després d'una petita cerimònia de traspàs del control de la zona, els manifestants n'han marxat amb crits de victòria i han amenaçat de repetir l'acció si ho consideren necessari. El gestor de la infraestructura creu que fins aquest dijous les instal·lacions no funcionaran a ple rendiment.

Actualitzat
Segons dades oficials, el bloqueig ha atrapat a la capital uns 350.000 estrangers, que a partir d'ara en podran anar sortint. Aquest dimecres ha arribat a la base de Torrejón de Ardoz, a Madrid, el tercer i últim grup de catalans que han evacuat les forces aèries espanyoles. El ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, ha explicat que encara queden espanyols a Tailàndia, però que no han demanat tornar. En cas que ho fessin, ha dit, se'ls facilitaria la tornada a casa.

Mentre la situació de caos aeri tendeix a normalitzar-se, la crisi política encara no té un escenari definit. Dilluns que ve, el Parlament votarà el substitut del primer ministre, Somchai Wongsawat. Ahir, el Tribunal Constitucional el va obligar a abandonar el càrrec per frau electoral.
Anar al contingut