Arribada d'advocades dels detinguts a Tres Cantos, a Madrid
Arribada d'advocades dels detinguts a Tres Cantos, a Madrid (CCMA)

Els advocats entren a veure els 7 detinguts, a qui no s'aplica la llei antiterrorista

Als detinguts per la Guàrdia Civil en l'operació ordenada per l'Audiència Nacional no se'ls ha tingut 72 hores incomunicats i se'ls ha permès triar advocat

RedaccióActualitzat

Un dia després de les detencions de nou persones vinculades a l'entorn dels CDR, aquest dimarts, els advocats dels set detinguts que són a Madrid han pogut entrar a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos per veure els seus clients.

Així, doncs, no se'ls aplica la llei antiterrorista que els podria mantenir incomunicats almenys 72 hores i que els impediria, per exemple, triar qui els defensa.

Així ho ha confirmat al programa "Més 324" Eva Pous, advocada d'Alerta Solidària i que representa un dels detinguts que són a Tres Cantos:

"No se'ls ha aplicat la llei antiterrorista des del primer moment perquè el meu client em va designar ahir dilluns. I va poder comunicar la seva detenció. Però s'ha fet de forma encoberta perquè fins ara no l'he pogut veure."

Pous ha destacat que "el més lògic és que després de comparèixer davant del jutge quedin en llibertat" i ha assegurat que "no és nova la vulneració de drets de les persones detingudes per ordre de l'Audiència Nacional". "Hi ha una intencionalitat política", ha dit.

L'advocada, que també defensa les dues persones que aquest dilluns van quedar en llibertat, ha explicat que al seu client li van esbotzar la porta de casa a quarts de cinc de la matinada de dilluns sense previ avís i que ha estat traslladat a Madrid emmanillat.

Al seu parer, les diligències "es podrien haver fet a Catalunya". Ha criticat la poca informació que reben els lletrats pel secret de sumari i ha confirmat que l'únic que li han transmès és que el seu client està acusat de terrorisme.

Sobre l'estat d'ànim del detingut, ha afirmat que "se sent innocent i se sap innocent" i que "dins les circumstàncies, es troba animat i fort, sobretot perquè sap que hi ha mostres de solidaritat."

A Twitter, però, Alerta Solidària ha denunciat les traves que s'han trobat en tot aquest procés:

 

Dos dels advocats dels detinguts, a l'arribada a Tres Cantos (CCMA)


Fins dijous no declararan

Aquest dimarts també s'ha sabut que no passaran a disposició judicial fins dijous, dia que declararan davant del jutge Manuel García Castellón.

Mentrestant, la Guàrdia Civil analitza la documentació confiscada i els productes que van decomissar, com la termita, l'òxid de ferro o el nitrat amònic. De les entrades i registres d'aquest dilluns en faran els atestats que serviran a la Fiscalia per plantejar els interrogatoris, i al magistrat, per decidir si tenen solidesa les sospites de la Fiscalia que considera que se'ls ha d'imputar tinença d'explosius, terrorisme i rebel·lió.

 

Noves protestes contra les detencions

Aquest vespre de dimarts hi ha hagut diferents concentracions de suport als detinguts.

A Tarragona hi ha hagut una concentració dels CDR, amb el suport d'Òmnium i l'Assemblea. El punt de convocatòria ha estat davant de la subdelegació del govern espanyol. Unes 500 persones han denunciat l'operació policial i han qualificat d'arbitràries les detencions. Els manifestants han acabat dirigint-se a la caserna de la Guàrdia Civil.

Protesta a Tarragona aquest vespre de dimarts (CCMA)

Folgueroles, a Osona, unes 300 persones s'han manifestat a la plaça de la vila en suport de l'osonenc detingut aquest dilluns, després d'escorcollar casa seva, una masia de Sant Pere de Torelló on s'havia mudat feia poc.

Els concentrats han exigit la seva llibertat i també de la resta de persones que va detenir la Guàrdia Civil. La protesta, que ha comptat amb la presència de familiars, ha anat seguida d'un ple municipal en què s'ha votat per unanimitat una moció de rebuig als fets.

 

A Folgueroles, unes 300 persones han donat suport a l'osonenc detingut dilluns (ACN)


A Sant Fost de Campsentelles, al Vallès Oriental, desenes de persones han expressat el seu rebuig a la detenció d'un veí del municipi. Aquí, la Guàrdia Civil ubicaria el que considera un laboratori casolà d'explosius. En l'escorcoll de la finca es van emportar material i també el vehicle de feina del detingut.

Concentració de protesta a Sant Fost de Campsentelles (CCMA)
 

També s'ha sentit en diferents punts d'algunes ciutats la cassolada que han convocat els CDR com a protesta.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGuàrdia CivilAudiència NacionalOperació Judes
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut