Barcelona

Els advocats d'ofici cobraran un 5% menys i denuncien retards en el pagament de la nòmina

Els degans dels catorze col·legis d'advocats que hi ha a Catalunya faran aquest dijous una reunió extraordinària per debatre com responen a les rebaixes en el pressupost. Aquest estalvi en la despesa comporta que, en el cas dels advocats d'ofici, cobrin un 5% menys de sou. Aquests professionals denuncien, a més, retards en el pagament que arriben fins als quatre mesos. La Generalitat emmarca l'estalvi en les polítiques d'austeritat que du a terme.

Actualitzat
La reducció d'un 5% del sou per als advocats d'ofici correspon a l'aplicació d'un decret de la Generalitat en què es rebaixen els honoraris dels lletrats, que ja feia dos anys que tenien les nòmines congelades. La retallada coincideix, a més, amb retards en els pagaments de les nòmines, que la Generalitat reconeix però que explica que encara no pot dir amb exactitud en quina data es posarà al dia.

L'Associació de Lletrats per un torn d'ofici digne alerta que en alguns casos les retallades suposen cobrar un 17% menys del que cobraven abans i avisen que aquesta disminució de recursos que el govern situa en les seves mesures de contenció de la despesa poden acabar afectant els serveis de la justícia gratuïta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut