Els advocats de Sànchez i Forn en demanen per escrit la sortida en llibertat

La defensa de Jordi Cuixart no ho demanarà fins d'aquí uns dies

Actualitzat

Els advocats de Jordi Sànchez i Joaquim Forn han presentat al Tribunal Suprem un escrit per demanar que surtin de la presó.

En el seu escrit, la defensa de Sànchez argumenta que no hi ha risc de reiteració delictiva. Ho argumenta pel fet que ja no té capacitat de mobilització popular perquè ja no és president de l'ANC i perquè la seva condició de diputat electe comporta la jura o promesa d'acatar la Constitució, i insisteix que en cap cas donaria suport a la via unilateral. També destaca que la situació a Catalunya s'ha normalitzat.

Per la seva banda, entre els arguments esgrimits per l'advocat de Joaquim Forn, diu que els Mossos no van actuar amb passivitat durant les jornades investigades i que, en tot cas, el dispositiu policial no tenia control funcional del conseller d'Interior.

En canvi, la defensa de Jordi Cuixart no presentarà la seva petició fins d'aquí uns dies. Serà quan es pronunciarà el magistrat Pablo Llarena. El cas és, però, que tenen poques opcions després que aquest mateix divendres Llarena ha denegat la petició de Junqueras de ser traslladat a una presó catalana i poder sortir-ne per assistir als plens del Parlament, i és que el jutge assegura que tots tres podran exercir com a diputats delegant el vot.

Aquest dijous tots tres van comparèixer voluntàriament al Tribunal Suprem per donar la seva versió dels fets al jutge Pablo Llarena.

Tant el conseller cessat com els líders de l'ANC i Òmnium van manifestar que acaten el marc constitucional i, en el cas de Sànchez i Forn, van dir que estarien disposats a renunciar a l'escó si s'opta per la via unilateral.

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut