El tribunal del 17A, amb el magistrat Félix Alfonso Guevara al centre (EFE)
El tribunal del 17A, amb el magistrat Félix Alfonso Guevara al centre (EFE)

Els advocats catalans denuncien el tracte "inacceptable" del jutge del 17A

Àgora Judicial recorda que l'autoritat la donen els coneixements, el respecte i la vocació, no pas el to de la veu

RedaccióActualitzat

El Consell de l'Advocacia Catalana ha fet públic un comunicat carregant contra el president del tribunal que jutja els atemptats del 17A. L'òrgan, que representa els 14 col·legis catalans d'advocats, manifesta el seu "més profund rebuig i indignació" pel tracte del magistrat Félix Alfonso Guevara amb els lletrats del cas.

Els advocats alerten que el tracte de Félix Alfonso Guevara suposa una "greu limitació" a l'exercici del dret de defensa i consideren "inacceptable" que "aquells que han d'impartir justícia" mostrin aquests comportaments.

 

En un comunicat poc habitual, el Consell de l'Advocacia Catalana adverteix que es reserva la possibilitat de queixar-se'n davant el Consell General del Poder Judicial per si aquests fets poguessin ser constitutius de la falta greu de consideració prevista a la Llei Orgànica del Poder Judicial per faltar el respecte a la ciutadania i les institucions.

També ha opinat sobre l'actitud del jutge l'associació de magistrats Àgora Judicial amb una piulada a Twitter en què afirmen que "l'autoritat dels jutges la donen els coneixements, el respecte i la vocació de servei públic, no pas el to de la veu".

 

Un jutge polèmic

L'actuació del magistrat Félix Alfonso Guevara a la sala ha estat en el centre de la polèmica des de l'inici del judici. El primer dia ja va tenir una enganxada amb un advocat defensor com amb les acusacions.

El discurs de Félix Alfonso Guevara, autoritari i amb un to de veu elevat, ha aixecat crítiques. L'últim atac, que sembla que han fet vessar el got, ha estat a l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas a qui el jutge va retreure de males maneres el seu ús "de la ironia"

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut