Accés a Instagram en un telèfon mòbil (Europa Press / Solen Feyissa)
Accés a Instagram en un telèfon mòbil (Europa Press / Solen Feyissa)

Els adults no podran enviar missatges directes per Instagram als menors

La xarxa social anuncia diverses novetats per protegir els usuaris més joves del "contacte no desitjat amb altres adults"

Actualitzat

La xarxa social Instagram ha anunciat una sèrie de novetats per protegir els usuaris més joves. És per això que està introduint una funció que impedeix que els adults puguin escriure missatges directes a menors de 18 anys si la persona destinatària no els segueix.

Quan la persona adulta intenti enviar un missatge privat a un adolescent que no el segueix, rebrà una notificació informant-lo que no és possible enviar el missatge directe (DM, segons les sigles en anglès). En un comunicat, la plataforma afirma que l'objectiu és "protegir els adolescents del contacte no desitjat amb altres adults".

 

Missatge que trobaran els adults que intentin enviar un DM per Instagram a menors que no els segueixin
Missatge que trobaran els adults que intentin enviar un DM per Instagram a menors que no els segueixin (Instagram)

 

Aquesta funcionalitat es basa en la capacitat de predicció de l'edat de cada usuari a través de l'aprenentatge automàtic ("machine learning", en anglès) i en els anys que les persones diuen que tenen en el moment en què es registren. Com que la xarxa social treballa en el xifratge d'extrem a extrem, Instagram ho fa sense accedir al contingut dels DM.

Instagram, que des de 2012 és propietat de Facebook, també ha anunciat que durant les properes setmanes començarà estudiar una manera per dificultar que persones adultes que han mostrat un comportament potencialment sospitós puguin interactuar amb adolescents. Entre les funcionalitats que estudia la plataforma hi ha que a aquests adults no els apareguin comptes d'adolescents a l'apartat d'"usuaris suggerits", evitar que vegin comptes de menors als Reels o la pestanya Explorar i que els seus comentaris a publicacions d''adolescents quedin ocults.

Segons ha informat Instagram, en alguns països aquests canvis es començaran a aplicar aquest mateix mes. "Esperem tenir-los disponibles a tot arreu aviat", assegura el comunicat de la companyia.

 

Instagram ha anunciat una sèrie de novetats dirigides a protegir els usuaris més joves
Instagram ha anunciat una sèrie de novetats dirigides a protegir els usuaris més joves (Reuters / Dado Ruvic)

 

Animar els adolescents a tenir comptes privats

Altres novetats d'Instagram estan enfocades a promoure que els joves es configurin els comptes com a privats per millorar la seva protecció. Fa poc que s'ha incorporat un pas en el moment de registrar-se que, als menors de 18 anys, els ofereix l'opció d'escollir entre un compte públic i un de privat.

Si volen, els menors podran continuar optant per un compte públic. Però, a aquells que no escullin l'opció "privada" en el moment de registrar-se, més endavant Instagram els enviarà una notificació destacant els avantatges de tenir un compte privat, i recordant-los que han de comprovar la seva configuració.

La plataforma considera que els comptes privats permeten als adolescents tenir més control sobre qui veu el seu contigut i amb qui interactuen. A més, la companyia està estudiant "mesures addicionals" de protecció dels adolescents, que puguin incloure més ajustaments de privacitat.

L'edat mínima per ser usuari d'Instagram són 13 anys. A Espanya, per obrir un compte cal tenir almenys 14 anys. Als nous usuaris se'ls demana que introdueixin l'edat quan es registren per primera vegada a la plataforma.

La plataforma reconeix que hi ha joves que menteixen sobre la seva data de naixement. Actualment, la xarxa social està desenvolupant noves funcionalitats basades en la intel·ligència artificial i en la tecnologia de l'aprenentatge automàtic per verificar l'edat dels usuaris.

 

 

 

ARXIVAT A:
MenorsInstagramXarxes socials
Anar al contingut