La C-31 direcció Tarragona buida aquest dissabte

Els accidents mortals de trànsit cauen un 42% per efecte del confinament

91 persones han mort a les carreteres catalanes entre gener i octubre, segons el Servei Català de Trànsit

Actualitzat

Les restriccions de mobilitat per frenar la propagació de la Covid han tingut un efecte positiu en els accidents de circulació. Segons les dades del Servei Català de Trànsit, 91 persones han mort entre gener i octubre, en 83 accidents mortals a les carreteres, un descens del 42%, comparat amb les 157 morts de l'any passat, en el mateix període, en 144 sinistres.

Aquest octubre han mort 8 persones en accidents de trànsit, mentre que fa un any van ser-ne 21, una reducció del 61,9%.

 

 

Víctimes més vulnerables

Més d'una tercera part d'aquestes víctimes, el 35%, són motoristes (20), ciclistes (5) i vianants (7), tot i que tenen un pes molt menor en el total de la circulació. L'any passat, fins al 31 d'octubre, havien mort 41 motoristes, 8 ciclistes i 11 vianants.

Pel que fa a les furgonetes, enguany hi ha hagut 12 morts, enfront dels 9 de l'any passat.

Trànsit també destaca que es manté la tendència a l'alça dels accidents mortals amb un únic vehicle implicat: 34 de 83. En percentatge, s'ha passat del 34% de l'any anterior al 41%. La majoria són per excés de velocitat o distraccions, sovint per l'ús del mòbil.

Més de la meitat de víctimes, 48 de 91, han estat en cap de setmana.

 

Controls de trànsit

Aquest cap de setmana de confinament perimetral gairebé no s'han vist cotxes a les carreteres catalanes, en una imatge que recordava el confinament de la primera onada. Segons el Servei Català de Trànsit, s'ha reduït un 80% la mobilitat a l'àrea metropolitana de Barcelona, des de la mitjanit de divendres fins al vespre de diumenge.

S'han fet controls per detectar infraccions arran de les normes imposades per contenir la Covid, amb 1.205 denúncies durant les últimes 24 hores, la meitat de les quals s'han posat durant la nit. La majoria són per trencament de confinament i també n'hi ha moltes per no portar mascareta. Als controls de la primera nit de confinament municipal van enxampar 400 persones.

Els Mossos també han tancat una desena d'establiments, des que divendres van entrar en vigor les noves restriccions.

ARXIVAT A:
MobilitatTrànsitConfinament
Anar al contingut