Barcelona

Els accidents de trànsit a Barcelona van augmentar prop d'un 5% el 2012

L'any passat hi va haver més accidents de trànsit a Barcelona que el 2011. Concretament, van augmentar un 4,8%. També hi va haver més ferits en aquests accidents, un 7,3%. En canvi, continua la tendència a la baixa pel que fa a la xifra de morts.

RedaccióActualitzat
Els accidents de trànsit van augmentar gairebé un 5% a la ciutat de Barcelona el 2012. Els 9.225 sinistres de l'any passat representen un 4,8% més que el 2011, mentre que el nombre de ferits causats per aquests accidents es va incrementar en un 7,39%. La xifra total va ser de 10.985 persones ferides.

Tot i així, la xifra de morts en accidents de trànsit va ser de 30, la més baixa en dues dècades. De les 30 víctimes, la meitat eren conductors de motocicletes, un de ciclomotor, dotze vianants, un ciclista i un conductor de taxi.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha explicat que, tot i la reducció de víctimes mortals, que considera positiva, les xifres resulten "preocupants" i ha apel·lat a la responsabilitat compartida de la ciutadania, recordant que la prioritat del govern municipal és protegir els col·lectius més vulnerables, especialment els vianants, els ciclistes i els motoristes.



Anar al contingut