Al-Aaiun

Els acampats a Al-Aaiun alerten del bloqueig marroquí d'aigua i menjar

La protesta saharaui més important dels últims vint anys podria derivar en una catàstrofe humanitària, segons els responsables del campament als afores d'Al-Aaiun, on s'han instal·lat unes 20.000 persones. Els acampats denuncien que les autoritats marroquines han bloquejat l'accés d'aigua, medicaments i menjar, un bloqueig que passa poc després de la mort d'un jove saharaui, de només 15 anys, abatut a trets per la policia marroquina.

Actualitzat
Els saharauis que protesten a Al-Aaiun conviuen amb el dol i l'escassetat. El campament de protesta dels afores d'Al-Aaiun està de dol per la mort ara fa uns dies d'un jove saharaui per trets de la policia marroquina. Les banderes negres omplen un campament que, a més, ha de mirar de gestionar amb la màxima eficiència els pocs recursos que li queden després que les autoritats marroquines estiguin barrant l'entrada d'aigua, medicaments i aliments.

El representant dels acampats, mentrestant, ha fet públic un comunicat en què rebutgen la versió marroquina sobre la mort del noi.  En l'escrit, acusen el Marroc d'assassinar i culpen les forces de l'ordre d'agressions constants a la població saharaui.

El campament, amb unes 20.000 persones, ja s'ha convertit en la protesta social saharaui més important dels darrers vint anys i s'espera que en els pròxims dies també n'emanin reivindicacions polítiques.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut