Hologrames d'Anni-Frid Lyngstad i Agnetha Fältskog tal com eren els anys 70, aquest dijous a Londres

Els Abba dels 70 tornen amb un concert virtual a Londres protagonitzat pels Abbatars

L'espectacle es titula com el seu nou disc, "Voyage", han construït un auditori per allotjar-lo i ja hi ha entrades a la venda per a un any

El mític grup musical suec Abba ha tornat als escenaris aquest dijous, 40 anys després de separar-se, però ho han fet de manera virtual: amb un concert a Londres protagonitzat per hologrames.

Són els Abbatars, reproduccions digitals dels quatre membres del grup tal com eren en la dècada del 1970, en l'esplendor de la seva fama després de guanyar el Festival d'Eurovisió.

Aquests avatars digitals són el fruit de mesos de feina d'un equip de centenars de persones de l'empresa d'efectes especials de cinema Industrial Light & Magic, fundada per George Lucas.

És la primera feina que aquesta empresa fa per a l'àmbit musical, i el resultat és poder assistir a un concert de la mítica banda amb tota l'espectacular parafernàlia dels concerts actuals:

Els quatre membres d'Abba, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus i Benny Andersson, han tingut el privilegi d'assistir com a espectadors a aquest primer concert virtual.

Els membres d'Abba, aquest dijous a Londres (Reuters)

Va ser una estrena de luxe, amb l'assistència dels reis de Suècia, celebritats com Kylie Minogue i Keira Knightley, i l'acalde de Londres, Sadiq Khan.

L'espectacle porta per títol "Voyage", el mateix que el novè disc d'estudi de la banda, que es va anunciar el setembre i es va publicar el novembre.

En l'anunci del setembre, fet per YouTube i que va provocar molta expectació, van fer públiques dues cançons del llavors futur àlbum, les primeres després de més de 40 anys.

 

L'espectacle de Londres, per al qual s'ha construït un auditori, està previst que s'hi estigui força temps: de moment hi ha entrades a la venda disponibles per a un any sencer.

Per això l'alcalde de la ciutat ha agraït al grup que hagin escollit Londres i ha assegurat que milers de persones han treballat en la construcció de l'auditori, i 300 hi treballaran cada dia que hi hagi concert virtual:

 

De moment l'espectacle ha rebut crítiques molt bones, amb grans diaris com The Times, The Telegraph i The Guardian dedicant-li grans elogis:

The Guardian: "Et deixa amb la boca oberta, està destinat a ser copiat."

The Times: "De fora d'aquest món"

The Telegraph: "Una celebració al·lucinant, les superestrelles del pop d'avui se'l miraran amb enveja."

També alguns dels assistents a la primera representació van sortir molt contents de l'experiència:

"No us aixafaré la guitarra, però em va encantar, potser fins i tot va caure alguna llàgrima."

 

"L'experiència va ser una mica sorprenent a estones, val la pena anar-hi, l'auditori perfecte per aquest espectacle, les llums i el so són tots un 10, pell de gallina en la primera cançó."

 

Abba, que ha venut gairebé 400 milions de discos en 5 dècades, està considerat el segon grup amb més èxit de la història de la música, just després dels Beatles.

Això malgrat que el 1982 es van separar, després dels divorcis dels dos matrimonis que formaven els quatre integrants, però han aconseguit mantenir-se al capdamunt dels més venuts.

Les últimes dècades hi ha ajudat molt el musical "Mamma Mia", estrenat als escenaris el 1999, que el 2008 es va convertir en pel·lícula. 10 anys després se'n va estrenar una seqüela.

 

ARXIVAT A:
MúsicaFestival d'Eurovisió
Anar al contingut