Roda de premsa dels 9 de Lledoners, aquest matí, abans de la segona i última jornada de judici (ACN/Gemma Aleman)

Els 9 de Lledoners: 6 queden absolts i la Generalitat rebaixa la petició per als altres 3

Els altres 6 acusats ja van ser absolts al final del judici

RedaccióActualitzat

Vist per sentència el judici dels 9 de Lledoners, del qual la jutge ha aixecat la segona i última sessió a dos quarts de tres. 

Sis dels integrants del grup conegut com els 9 de Lledoners ja saben que quedaran absolts, en haver retirat la Fiscalia l'única acusació que hi havia contra ells, de desordres públics.

Els altres tres acusats hauran d'esperar la sentència perquè tant la Fiscalia com la Generalitat mantenen una part dels càrrecs.

La Fiscalia manté per a elles l'acusació de desordres públics, i per a dues rebaixa el delicte de lesions a lesions lleus.

L'advocat de la Generalitat ha rebaixat el delicte de lesions a lesions greus per a tots tres acusats i, al final, ha retirat, també per a tots tres, l'acusació de desordres públics. Manté, en canvi, el d'atemptat contra l'autoritat.

La petició de la Generalitat per a aquestes tres persones queda rebaixada, per tant, d'1,6 anys de presó a sis mesos. El govern, doncs, no ha fet cas a les defenses, que li demanaven que retirés tots els càrrecs.

Pel que fa a la Fiscalia, amb la seva modificació demana una pena màxima de 5 anys per a les tres persones que continuen acusades.


Protesta contra el trasllat dels presos

Els 9 de Lledoners són nou persones jutjades a Manresa pels disturbis que hi va haver a l'exterior de la presó de Lledoners l'1 de febrer del 2019, quan els presos del procés havien de ser traslladats a Madrid per ser jutjats al Tribunal Suprem.

Una multitud va acostar-se al centre penitenciari per acomiadar els presos, i es van fer barricades al mig de la carretera C-55 amb palets, pneumàtics, punxes i un cadenat; a més, s'hi va abocar oli.

Aquest dimarts, durant el primer dia de judici, quatre agents dels Mossos d'Esquadra que van declarar com a testimonis dels fets no van poder identificar cap dels nou acusats com a autors materials de les ferides que van patir, ni tampoc de les barricades.

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut