Imatge d'arxiu d'una reunió de la mesa del Parlament presidida per Carme Forcadell (ACN)

El judici per desobediència a 5 membres de la mesa i Mireia Boya, a partir del 19N

Seran jutjats Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet, Joan Josep Nuet i també l'exdiputada de la CUP Mireia Boya per l'1-O

Actualitzat

El judici contra l'anterior mesa del Parlament es farà al Tribunal Superior de Justícia del 19 al 22 de novembre. Així ho ha comunicat el tribunal, que es farà càrrec d'aquesta peça que el Tribunal Suprem va separar de la causa contra els líders independentistes per l'1-O.

En aquesta causa, seran jutjats per desobediència 5 membres de la mesa Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya.

La causa contra Carme Forcadell per rebel·lió es va quedar al Tribunal Suprem.

Els acusats s'hauran de defensar d'un presumpte delicte de desobediència arran d'aprovar la llei del referèndum i la de transitorietat política l'octubre del 2017, la qual cosa pot comportar la seva inhabilitació.

Declararan com a testimonis els altres membres de la mesa d'aquell moment, José María Espejo-Saavedra i David Pérez, així com els lletrats Antonio Bayona, Xavier Muro, Pere Sol i Mercè Arderiu.

A més, s'ha acceptat el testimoni d'Inés Arrimadas, Xavier García Albiol, Miquel Iceta i Lluís Rabell, presidents dels grups parlamentaris no independentistes. També compareixeran els expresidents del Parlament Ernest Benach i Núria de Gispert.

Així mateix, el tribunal ha acceptat que declarin com a testimonis els membres de la CUP Carles Riera, Eulàlia Reguant, Albert Botran i Gabriela Serra, així com Albano Dante Fachin, Ferran Civit, Lluís Llach i Antoni Castellà.

El tribunal ha rebutjat el testimoni de Joan Vintró, lletrat fins l'any 2006, que havia estat demanat per algunes defenses.

 

L'endemà del Judici a Torra per desobediència

ARXIVAT A:
Parlament de CatalunyaProcés català
Anar al contingut