Santa Cruz de Tenerife

Els 5.461 immigrants retinguts a les Canàries ja superen la capacitat dels centres d'internament, que és de 5.446

Els immigrants retinguts als centres d'internament de les Canàries ja superen la seva capacitat total, de 5.446 places, en arribar a la xifra de 5.461 diumenge a última hora de la tarda. A aquestes xifres, cal afegir-hi els 500 que han arribat aquest dilluns, 105 dels quals en un "cayuco" a Tenerife, mentre que els banyistes ja han localitzat una altra barcassa. De moment, al voltant de 700 immigrants irregulars que han arribat en "cayuco" són a les dependències de la comissaria del sud de Tenerife a l'espera de ser traslladats a alguns d'aquests centres d'internament, segons fonts de la delegació del govern a les Canàries.

Actualitzat
Es calcula que són 500 els il·legals arribats en una nova jornada d'immigració il·legal. Part d'aquest contingent ha arribat a la costa de Tenerife en un "cayuco" amb 105 immigrants, que s'han sumat a l'enorme contingent d'aquest últim cap de setmana a les costes de les Canàries. A més, des de Salvament Marítim i des de la Guàrdia Civil s'intenta interceptar una altra embarcació il·legal que ja han localitzat els banyistes a la platja d'El Médano, a Granadilla de Abona. Fonts del Centre Coordinador d'Emergències i Seguretat 112 han informat que el grup d'immigrants que ha arribat al port de Los Cristianos compta amb un menor d'edat, però en principi no ha estat necessari traslladar cap ocupant de la barcassa a un centre sanitari.

Així doncs, després que els immigrants retinguts en centres d'internament de les Canàries hagin superat la capacitat total de 5.461 membres, hi ha uns 700 "sense papers" que esperen a les dependències de la comissaria del sud de Tenerife. Els immigrants hauran d'esperar per ser traslladats a un d'aquests centres d'internament.

Segons la delegació del govern, hi ha fins a 2.237 retinguts en un antic quarter de Las Raíces, habilitat provisionalment per internar immigrants. Per la seva part, al centre de retenció d'Hoya Fría hi ha 177 immigrants, quatre dels quals són menors d'edat acompanyats de familiars. A més a Gran Canària, el centre de retenció d'estrangers de Barranco Seco ha allotjat fins ara 153 africans arribats en "cayucos", mentre que en un antiga presó militar, La Isleta, n'hi ha 1.410 més. A Fuerteventura, finalment, hi ha 1.484 interns al centre d'El Matorral.

Amb tots ells, s'ha xifrat un total de 5.461 persones, superior a les 5.446 places de capacitat que, en el seu conjunt, ofereixen aquests cinc centres.
Anar al contingut