Tarragona

Els 25 espanyols que hi havia a L'Aquila estan bé i seran evacuats d'aquí a poc

Almenys 25 espanyols eren a la ciutat italiana de L'Aquila, quan ha estat sacsejada per un sisme de gairebé sis graus a l'escala de Richter. Es tracta de 23 estudiants que cursaven els seus estudis amb una beca universitària Erasmus, i dos turistes. Segons ha confirmat a Catalunya Ràdio el cònsul general d'Espanya a Nàpols, Luis Gómez de Aranda, tots estan bé mentre esperen que els traslladins fins a Roma. Des d'allà se'ls evacuarà de retorn a Espanya. L'única catalana que hi havia a la ciutat va tornar a Catalunya per passar-hi les vacances de Setmana Santa.

Actualitzat
Eva Naval, estudiant de la Universitat Rovira i Virgili, cursava una beca de nou mesos a L'Aquila. Segons ha explicat a l'agència Europa Press, era l'única catalana que vivia a la ciutat. En assabentar-se de la catàstrofe, ha intentat posar-se en contacte amb els seus amics i coneguts, però ni els telèfons mòbils ni internet funcionen. Ha assegurat que l'escala de l'edifici on vivia ha quedat destruïda i no sap si podrà recuperar les pertinences personals. Tampoc no sap si podrà continuar els seus estudis a la Universitat de L'Aquila o bé la traslladaran a una altra universitat italiana.

Dels 25 ciutadans espanyols més que eren a L'Aquila en el moment del sisme, dos són turistes, i la resta són estudiants del programa Erasmus, segons ha confirmat el cònsul general d'Espanya a Nàpols, Luis Gómez de Aranda, en declaracions a Catalunya Ràdio. Ha afegit que tots estan bé, mentre esperen ser evacuats a Roma, des d'on retornaran a Espanya tan aviat com sigui possible.
Anar al contingut