Gent i cotxes pel carrer a les fosques, a Dacca.
Carrers de Dacca a les fosques.
Dacca

Els 160 milions d'habitants de Bangla Desh, sense llum a causa d'un tall d'energia

Això suposa que un país de 160 milions d'habitants s'ha vist abocat a la foscor i molts hospitals i fàbriques han hagut de treballar amb generadors

RedaccióActualitzat

Bangla Desh s'ha vist colpejada per un tall d'energia a causa d'una avaria que ha col·lapsat tota la xarxa, segons ha reconegut oficialment el govern.

El tall ha portar la vida normal del país a un punt mort. Els hospitals i les fàbriques de roba s'han vist forçats a dependre de generadors de suport. I molts negocis han hagut de tancar durant tot el dia. Fins i tot ha quedat completament a les fosques la residència oficial del primer ministre.

Mohammad Saiful Islam, un dels directors de Bangla Desh Power Development Board, ha informat que la font d'alimentació estava sent restaurada en diversos punts de la capital, Dacca, i de la ciutat portuària de Chittagong, després que els esforços anteriors han fracassat.

Pobre i densament poblada, Bangla Desh lluita, doncs, per proporcionar fonts d'alimentació per als seus 160 milions d'habitants. S'ha de tenir en compte que el país és el setè més poblat del món i de les sevés costes, ara sense llum, surt el 80 per cent de les exportacions d'aquest país del sud d'Àsia.

Sembla que l'origen del problema ha estat a la línia de transmissió provinent de l'Índia, el seu veí, i, seguidament, totes les centrals s'han anat aturant paulatinament. Bangla Desh, ha d'importar, des de l'any passat, energia elèctrica provinent de la fronterera regió índia de Bengala, a causa d'un creixent del consum energètic que fins i tot sobrepassa els índexs de creixement econòmic.

Anar al contingut