L'illa de les Serps té una longitud de 662 metres

Els 13 soldats que van intentar defensar l'illa de les Serps d'una invasió russa

Després que Rússia ha envaït l'illot, el president ucraïnès condecorarà els soldats ucraïnesos com a herois d'Ucraïna a títol pòstum

Andrea Vargas TorrentóActualitzat

"Barco de guerra rus, ves a la merda." Són les últimes paraules que es van enregistrar a l'illa de les Serps, pronunciades per un dels guàrdies ucraïnesos que vigilaven la frontera.

Parlava amb la Marina russa, mentre veia com s'acostava a l'illot un vaixell de guerra:  

- Marina russa: "Això és un vaixell de guerra rus. Els suggereixo que deposin les armes i es rendeixin per evitar vessar sang i baixes innecesàries. En cas contrari, sereu bombardejats."

I torna a repetir el missatge...

- Marina russa: "Això és un vaixell de guerra rus. Els suggereixo que deposin les armes i es rendeixin per evitar vessar sang i baixes innecesàries. En cas contrari, sereu bombardejats."

Uns segons més tard...

- Guàrdia ucraïnès: Barco de guerra rus, ves a la merda.

 

 

A última hora del vespre, el Servei de Fronteres de l'Estat va informar que probablement Rússia havia ocupat l'illa de les Serps.

És un illot de 662 metres de longitud al mar Negre, a uns 45 km de la frontera romanesa.

Des d'Ucraïna es va assegurar que els 13 soldats que van defensar l'illa havien perdut la vida. Des del Ministeri de Defensa rus, en canvi, van informar que 82 soldats es van rendir voluntàriament.

A primera hora de diumenge, el Servei Estatal de Guàrdia Fronterera d'Ucraïna ha anunciat en un comunicat que els 13 guardes podrien estar vius, i haurien estat traslladats a Sebastopol.


Condecorats per la seva heroïcitat

Amb les informacions de divendres, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, va anunciar la condecoració dels 13 soldats com a herois d'Ucraïna a títol pòstum: "Van morir heroicament, i no es van rendir." - va dir en aquell moment.

El president d'Ucraïna aclama els ucraïnesos pel seu "heroisme" davant l'avanç rus (Reuters)


Una invasió que avança cap a la capital

Rússia ja ha entrat a la capital d'Ucraïna, Kíev, en menys de 48 hores, i més de 50.000 ucraïnesos han deixat el país, segons l'ONU.

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut