El servei Twitter Blue ha provocat que diferents usuaris es fessin passar per empreses i personalitats (Reuters/Dado Ruvic)
El servei Twitter Blue ha provocat que diferents usuaris s'hagin fet passar per empreses i personalitats (Reuters/Dado Ruvic)

Elon Musk recula i no rellançarà el servei de verificació de pagament Twitter Blue

La decisió ha estat anunciada pel magnat dies després d'alertar que el servei estaria enllestit el 29 de novembre, amb els problemes de suplantació d'identitat resolts

Actualitzat

La xarxa social Twitter ha posposat de manera indefinida el rellançament del servei de verificació de pagament Twitter Blue.

La decisió ha estat anunciada per Elon Musk, l'amo de la companyia, dies després d'anunciar que el servei estaria a punt el 29 de novembre

Musk ha afegit que les funcions del servei de verificació Blue no tornaran "fins que no hi hagi un alt nivell de confiança per aturar la suplantació d'identitat".

En aquest sentit, el multimilionari ha anunciat que probablement es farà servir una verificació per a les organitzacions i una altra de diferent color per a les persones.


Suplantacions d'identitat

El servei Twitter Blue, que permet obtenir la verificació a qualsevol usuari de la xarxa social per 7,99 dòlars, va ser aturat després que diferents usuaris es fessin passar per personalitats i empreses

El que podia semblar una bona manera de fer caixa ha acabat provocant que, per pocs dòlars, qualsevol usuari es pot fer passar per un compte verificat.

 

Un dels episodis més destacats va ser la suplantació d'identitat de la farmacèutica Eli Lilly. Els missatges falsos del suplantador, que va adquirir la verificació amb el servei Twitter Blue, van provocar que les accions de l'empresa nord-americana caiguessin un 4%. 


No és l'únic problema per a Elon Musk 

La decisió de posposar el rellançament de Twitter Blue pels problemes de suplantació d'identitat no és l'únic problema per a Elon Musk. 

Després de fer-se efectiva la compra de Twitter per 44.000 milions de dòlars, Musk va procedir a l'acomiadament de la meitat de la plantilla, d'uns 7.500 treballadors. 

Aquest procés ha provocat que centenars de treballadors hagin presentat la dimissió, a més del sorgiment de hashtags com "RIPTwitter", apel·lant a la mort de Twitter a causa de la mala gestió del magnat sud-àfrica.

 

Als mals resultats del servei de verificació Blue i la dràstica situació de la plantilla de Twitter s'hi suma la decisió d'Elon Musk de restaurar el compte de Donald Trump, suspès l'any 2021 per risc d'incitació a la violència. 

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Twitter
Anar al contingut