El fundador de Tesla, Elon Musk (Reuters)
El fundador de Tesla, Elon Musk (Reuters)

Elon Musk ja és el màxim accionista de Twitter i la companyia es dispara a la borsa

Les crítiques que ha adreçat recentment a aquesta xarxa social fan pensar que té la intenció d'influir en el seu funcionament

RedaccióActualitzat

El considerat home més ric del món, l'empresari Elon Musk, ha revelat aquest dilluns que també és el principal propietari de la xarxa social Twitter: té el 9,2% de les accions.

Quan ha obert la borsa als Estats Units, poc després de saber-se la notícia, ja havia pujat un 21,9% el valor de les accions de Twitter, en les negociacions prèvies a l'obertura.


75 milions d'accions

En concret, Musk posseeix 75 milions i mig d'accions de la companyia, i d'acord amb el valor que tenien quan va tancar la borsa divendres, això correspon a gairebé 3.000 milions de dòlars.

El propietari estricte és l'Elon Musk Revocable Trust, del qual l'empresari és l'únic fideïcomissari.

Musk és també un dels usuaris de Twitter amb més seguidors, més de 80 milions, i en fa un ús molt peculiar, amb anuncis espectaculars que li han permès augmentar la seva fama.

Crítiques anteriors a Twitter

El cert és que l'empresari ha qüestionat últimament aquesta xarxa social, l'ha acusada de poc compromís amb la llibertat d'expressió i ha dit que es plantejava crear una alternativa.

Ara caldrà veure si haver-se convertit en el principal propietari és un moviment previ per influir directament en com funciona l'empresa.

És el que creu l'analista d'inversions Dan Ives, que ha expressat la seva opinió precisament a Twitter:

"Esperem que aquesta participació passiva sigui només l'inici de converses més àmplies amb la junta o la direcció de Twitter que, en última instància, podrien portar a una participació activa i un potencial paper de propietari més agressiu."


La fortuna més gran de la història

Musk ha fet la compra de les accions de Twitter mentre des del novembre s'està venent part de les accions que té de la marca de cotxes elèctrics Tesla: des de llavors ja se n'han venut per valor de 16.400 milions de dòlars.

A Musk, però, se li calcula una fortuna de 273.000 milions de dòlars, la més gran que ha existit mai, i amb una desena part podria comprar totes les accions de Twitter.

 

Musk de braços creuats
Elon Musk en una imatge d'arxiu (EFE)
ARXIVAT A:
Twitter
Anar al contingut