Musk, de braços plegats
Musk havia intentat que el jove tanqués el compte de Twitter (EFE/Alexander Becher)

Elon Musk intenta fer callar el noi que difon el trajecte dels seus vols privats

El jove va considerar insuficient l'oferta del propietari de Tesla, 5.000 dòlars, a canvi que parés d'esbombar les dades dels trajectes del seu jet

RedaccióActualitzat

L'home més ric del món ja n'està tip que tothom sàpiga quan vola amb jet. L'universitari de Florida Jack Sweeney, de 19 anys, ha assegurat en una entrevista que el multimilionari Elon Musk l'ha bloquejat a les xarxes socials per no haver acceptat l'oferta de 5.000 dòlars, més de 4.000 euros, per tancar el seu popular compte de Twitter @ElonJet, amb 368.300 seguidors.

Des del juny del 2020, el jove informa dels moviments de l'avió del propietari de SpaceX i Tesla, i hi afegeix detalls com ara la distància que recorre, el combustible que gasta aproximadament i les emissions de CO2 que estaria emetent.

El jove estudiant de la Universitat de la Florida Central, que fa primer de carrera, ha explicat al canal de notícies NBC com va anar la conversa amb l'empresari, que el va contactar a través d'un missatge privat.

Segons ha explicat, Musk li va preguntar sobre la tecnologia "bot" que utilitza per rastrejar el seu avió i li va dir que comporta un risc per a la seva seguretat, per la qual cosa li va oferir 5.000 dòlars per tancar-la.

"No m'agrada la idea que em pugui disparar un guillat", li va dir Musk, segons ha explicat l'estudiant.

A l'oferta de 5.000 dòlars, Sweeney hi va respondre demanant-ne 50.000, que és el preu d'un cotxe Tesla model 3, o bé que l'agafés de becari en una de les seves empreses.

Musk s'ho va estar rumiant durant un mes, fins que a finals de gener el jove va descobrir que l'havia bloquejat a les xarxes.


Dades públiques

En una piulada, el jove ha defensat que el compte té tot el dret a publicar on és l'avió en cada moment perquè les dades del sistema de vigilància independent automàtic (ADS-B) són públiques, i cada avió del món ha de tenir un transmissor; fins i tot, l'aeronau que fan servir els presidents dels Estats Units.

A més, recorda que la política de Twitter estableix que a la xarxa s'hi poden difondre les dades que es troben en altres llocs.

Sweeney ha explicat que fa molts anys que està interessat en tot el que té a veure amb l'aviació i amb Elon Musk i Tesla, i remarca que va explicar a Musk una manera de bloquejar la tecnologia dels jets privats que permet rastrejar els seus moviments.

De fet, no és estrany que els aficionats de la matèria siguin capaços d'associar les aeronaus amb els seus propietaris, que en rastregin els moviments o s'hi apropin per fer-hi fotos. L'avió que en principi pertany a Musk, per exemple, va ser captat a l'aeroport de Girona just el cap de setmana que el germà del magnat es casava a Sant Martí d'Empúries.

L'avió privat Gulfstream G650 que suposadament pertany a Musk, fotografiat a l'aeroport de Girona (Flickr/vic_206)

Vol un cotxe, i el vol per sempre

Aquest divendres, al jove li va arribar l'oferta del director d'una empresa de lloguer de cotxes, que li oferia un Tesla durant 3 anys, a canvi que calli. Però l'oferta no ha convençut el jove, que s'ensuma que Musk s'amaga darrere de l'operació.

El noi, que també rastreja els avions dels milionaris Bill Gates i Jeff Bezos i el de l'expresident Donald Trump, ha respost a l'oferta en unes declaracions a "The Wall Street Journal". Diu que no té cap intenció de deixar el que està fent... si no és que li donen el cotxe que demana.

I no només durant tres anys: vol que sigui per sempre.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTecnologia
Anar al contingut