Elon Musk, fundador de Tesla, és la quarta persona més rica del món
L'empresari i fundador de Tesla, Elon Musk (Aly Song/Reuters)

Elon Musk, fundador de Tesla, es converteix en la quarta persona més rica del món

L'impacte de la pandèmia accentua el predomini dels 3 grans líders tecnològics, Jeff Bezos, Bill Gates i Mark Zuckerberg i, segons la llista Bloomberg, són els més rics del món

RedaccióActualitzat

L'empresari i fundador de Tesla, Elon Musk, s'ha convertit en la quarta persona més rica del món, després que el seu patrimoni va augmentar ahir en gairebé 6.800 milions d'euros a la borsa. Aquest increment ha fet elevar la seva fortuna fins a superar els 71.000 milions d'euros.

Elon Musk, fundador del fabricant de cotxes elèctrics Tesla, ha desbancat el magnat francès Bernard Arnault, president i conseller delegat de Louis Vuitton Moët Hennessy.

Segons el rànquing que elabora Bloomberg, els 3 grans líders tecnològics nord-americans, Jeff  Bezos (Amazon), Bill Gates (Microsoft) i Mark Zuckerberg (Facebook), continuen ocupant el podi dels més rics del món.

El primer espanyol que apareix en aquesta llista és el propietari del grup Inditex, Amancio Ortega, que hi ocupa la 16a posició. Té un patrimoni superior als 50.000 milions d'euros, tot i que amb la pandèmia n'ha perdut més de 13.000. És la segona fortuna més perjudicada d'aquesta llista, darrere del magnat francès Bernard Arnault.

 

L'impacte de la pandèmia a les tecnològiques

De fet, l'impacte de la pandèmia en l'economia i els hàbits de consum mundials no ha fet sinó accentuar el predomini de la riquesa tecnològica, ja que entre les deu primeres posicions de l'índex figuren els patrimonis de set persones relacionades en gran mesura amb el sector, incloent-hi Steve Ballmer, exconseller delegat de Microsoft, en vuitena posició, just davant dels fundadors de Google, Larry Page i Sergey Brin.

Les grans companyies tecnològiques nord-americanes, Amazon, Apple, Facebook i Google, han sumat més de 28.000 milions de dòlars de beneficis conjunts, segons els seus balanços trimestrals presentats al juliol.

 

 

Les vendes d'Amazon han crescut un 40%, pràcticament ha duplicat el seu benefici entre abril i juny, amb uns guanys de més de 5.000 milions de dòlars. Apple ha crescut un 11%, Facebook ha aconseguit un 10% més d'ingressos per publicitat que l'any passat i l'empresa matriu de Google, Alphabet, ha estat l'única que s'ha despenjat, amb una caiguda de les vendes del 2%.

El teletreball i el confinament han donat un nou impuls a l'activitat "online", i això, segons alguns congressistes nord-americans, farà que aquests gegants siguin encara més "forts i poderosos" que abans. Un temor que van traslladar als seus directius en una audiència al Congrés.

De fet, la capitalització del quartet tecnològic rondaria actualment els 4,9 bilions de dòlars, una xifra equivalent al PIB del Japó, la tercera economia mundial.

 

La pobresa de la pandèmia

Si bé les tecnològiques han augmentat la seva riquesa per la crisi mundial derivada de la Covid-19, la realitat és que, per a la majoria de la població mundial, tindrà greus conseqüències econòmiques. De fet, la fam que provocarà la Covid-19 pot arribar a causar més morts que la malaltia mateixa i més de la meitat de la població mundial podria viure en condicions de pobresa després de la pandèmia.

 

 

ARXIVAT A:
TecnologiaCoronavirus
Anar al contingut