El nen davant d'una pissarra a la Universitat de Minnesota
El nen davant d'una pissarra a la Universitat de Minnesota (Michelle Tanner)

Elliott Tanner, un nen de 13 anys que ha acabat la carrera de Física

Va entrar a la universitat de Minnesota als nou anys i ja l'han acceptat per començar-hi ara el doctorat

Sílvia MateuActualitzat

Els nens de 13 anys tot just es comencen a plantejar quin batxillerat faran, però Elliott Tanner ja té acabada la carrera de Física a la Universitat de Minnesota, que va començar als nou anys.

Es declara un apassionat de la física teòrica i experimental, les matemàtiques i la programació d'ordinadors. Quan tenia sis anys, va veure el documental "Particle Fever" i se li va despertar un gran interès per la física de partícules.

"Per mi és sorprenent que la física ho pugui descriure tot, des de la manera que trobem a l'atmosfera una pluja de partícules còsmiques fins a com les galàxies fan la seva dansa còsmica. La física és omnipresent en el meu dia a dia", diu Elliott Tanner.

Elliott Tanner el dia de la seva graduació
Elliott Tanner el dia de la seva graduació (Michelle Tanner)


Ara, el doctorat

Amb la carrera ja feta, aquest nen de 13 anys vol començar el doctorat de Física Teòrica d'Altes Energies.

La Universitat de Minnesota ja l'ha acceptat, però el cost estimat és de 90.000 dòlars i fins ara no li han donat cap beca.

Els seus pares estan buscant la manera de pagar-ho i han obert una campanya de micromecenatge.
 


Altres interessos

No tot ha de ser la física o les matemàtiques.

"Minecraft", "Oculus" i "Dungeons and Dragons" són alguns dels jocs que li agrada compartir amb els seus amics. També es diverteix amb els jocs de taula amb la família.

Elliott Tanner també dedica estones a escoltar música. Entre els seus artistes favorits, menciona Steely Dan, The Beatles i Billy Joel.

Als Estats Units, se l'ha comparat amb el protagonista de la sèrie "El joven Sheldon", on Sheldon Cooper apareix com a nen prodigi, en una preqüela de "The Big Bang Theory".

No és el més jove

És evident que Tanner és un dels universitaris més joves del món, però n'hi ha que encara el superen.

El cas més extrem és el de Laurent Simons, un nen belga d'origen holandès. Als 9 anys, Simons es va graduar en Enginyeria Elèctrica a la universitat d'Eindhoven.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut