Elisenda Alamany serà la número dos d'Ernest Maragall a la llista d'ERC a Barcelona
La diputada no adscrita Elisenda Alamany, en un ple del Parlament de finals de febrer (ACN)

Elisenda Alamany serà la número dos d'Ernest Maragall a la llista d'ERC a Barcelona

Actualitzat

Elisenda Alamany serà la número dos de la candidatura d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, encapçalada per Ernest Maragall.

Aquest divendres, Alamany i Maragall faran pública la incorporació de l'exportaveu dels comuns al Parlament, després que el partit que ha creat, Nova-Nou futur, hagi signat aquest dijous amb Esquerra l'acord d'una candidatura conjunta.

La diputada Elisenda Alamany, que va ser número 2 de Xavier Domènech a les eleccions del 21-D, va deixar el grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem el passat mes de febrer.

Alamany, però, no va abandonar l'escó. La decisió arribava després de mesos de discrepàncies amb la direcció del partit liderat per Ada Colau, una situació que va desembocar amb l'impuls -per part d'Alamany- de la plataforma Sobiranistes.

La incorporació d'Alamany a la candidatura dels republicans arriba tres dies després que Joan Josep Nuet també anunciés que es presentaria amb Esquerra, en aquest cas a les llistes al Congrés.

Joan Josep Nuet, el líder d'Esquerra Unida i Alternativa, va anunciar que deixava l'acta al Parlament, que va obtenir amb els comuns, per concórrer com a número 4 a la llista d'Esquerra Republicana per Barcelona a les eleccions generals del 28A.

D'aquesta manera, Nuet va oficialitzar el pacte entre els republicans i Sobiranistes, la plataforma crítica dels comuns impulsada per Alamany i el mateix Nuet.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MERCErnest MaragallEn comú
Anar al contingut