Elena, reprovat pel Parlament amb l'abstenció de Junts i els vots a favor de PSC, Vox, Cs i PP

La moció del PSC per reprovar el conseller d'Interior pels canvis polèmics en la cúpula dels Mossos d'Esquadra ha tirat endavant gràcies a l'abstenció de Junts

Actualitzat

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha estat reprovat per la majoria de grups del Parlament. El PSC ha promogut la iniciativa, que ha rebut el suport del Vox, Ciutadans i PP. Junts i Comuns s'han abstingut, i ERC i la CUP hi han votat en contra. La moció dels socialistes ha tirat endavant, doncs, gràcies a l'abstenció dels antics socis de govern d'Esquerra.

La cambra insta el govern a no generar més inestabilitat en el cos dels Mossos d'Esquadra i, per tant, s'abstingui de fer més intromissions en el seu organigrama. També demana al govern que elabori i presenti al Parlament el Pla General de Seguretat de Catalunya en el termini màxim de 30 dies.

La polèmica va començar el desembre de l'any passat quan el conseller Elena va substituir el major Trapero pel comissari Estela amb l'objectiu de fer una cúpula plural i feminitzar el cos. En aquesta nova cúpula coral hi figurava el que anteriorment havia estat cap del cos Eduard Sallent, nomenat pel conseller Miquel Buch.

9 mesos després, el comissari en cap, Josep Maria Estela, demana al conseller Elena la destitució com a número 2 d'Eduard Sallent, per deslleialtat. La resposta d'Elena va ser: "Sallent no es toca".

Al mateix temps, el que havia estat cap de la Comissaria General d'Investigació Criminal, Toni Rodríguez, va denunciar ingerències d'Eduard Sallent en la seva època com a cap del cos. Li havia demanat informació confidencial sobre les investigacions al conseller Buch i Laura Borràs.

Dues setmanes més tard, el conseller Elena destitueix Josep Maria Estela per divergències en el nomenament de comissaris. Les desavinences ja venien de lluny, perquè no van deixar-lo crear el seu equip de treball i li van imposar Sallent a la cúpula.

Amb la destitució d'Estela, el que era número dos del cos, Eduard Sallent, passa a ser, un altre cop, el comissari en cap.

 

ARXIVAT A:
ERCParlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut