Eleccions autonòmiques i generals coincideixen per primer cop al País Valencià
Tres sobres electorals al País Valencià (Efe)
València

El País Valencià, pendent dels resultats, que se sabran després dels de les generals

Està en joc la continuïtat del pacte entre socialistes i Compromís, que ha governat, amb el suport de Podem, els últims 4 anys, o el retorn de la dreta

RedaccióActualitzat

El País Valencià també ha celebrat aquest diumenge eleccions autonòmiques. Els valencians han hagut de triar entre un altre Pacte del Botànic o el retorn de la dreta a la Generalitat.

El president Ximo Puig ha volgut lligar la seva sort a la de Pedro Sánchez i ha fet que aquest diumenge coincideixin eleccions generals i a les Corts. Puig està pendent de veure si avançar les eleccions i fer-les sortir del calendari autonòmic general del 26 de maig li ha sortit com volia.

Puig ha exercit el seu dret a vot a Morella, a la demarcació de Castelló, i ha remarcat la importància d'aquestes eleccions per al futur dels valencians.

 

Aquest 28A també mesura la fortalesa de Compromís, que té el repte de retenir els 450.000 vots del 2015 i la supervivència de Podem, a qui les enquestes han situat en caiguda lliure. Mónica Oltra ha repetit per Compromís, mentre que Podem, que ha concorregut en coalició amb Esquerra Unida, ha optat per Rubén Martínez Dalmau.

 

 

A la dreta, la candidata Isabel Bonig, la cara nova que va triar el PP després de la desfeta de 2015 d'Alberto Fabra, i que ja ha dit que vol ser la presidenta amb el suport de Toni Cantó, el candidat de Ciutadans.

Els resultats, després dels de les generals

Al País Valencià els resultats es faran esperar molt. No s'obriran les urnes amb els vots de les autonòmiques fins que no s'hagin comptat els vots de les generals. És la primera vegada que es fan coincidir unes autonòmiques amb unes generals. Ho permet una prerrogativa inclosa en l'Estatut de 2006, no aplicat fins ara.

En aquestes autonòmiques s'escullen 99 diputats i s'hi han presentat 18 candidatures diferents, 9 menys que en els comicis de 2015, amb 1.378 candidats i candidates.

ARXIVAT A:
Eleccions 28AEleccions autonòmiques 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut