Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

El Zoo de Barcelona té tres anys per decidir el futur de totes les espècies

Només es mantindran les espècies autòctones i les que estiguin en perill d'extinció; les altres aniran desapareixent progressivament a mesura que morin

RedaccióActualitzat

La remodelació del Zoo de Barcelona, aprovada aquest divendres per unanimitat de tots els grups a l'Ajuntament, ja té definides les línies bàsiques, els objectius, i també el pressupost. Se sap que estarà adreçat a la conservació d'espècies amenaçades i a la fauna autòctona. Però ara s'entra en un període en què s'ha de concretar com es farà.

 

Aliè a les polèmiques, aquest matí, el rinoceront Pedro, que supera de llarg la mitjana de vida de l'espècie, continuarà al Zoo. El seu trasllat no seria viable i, quan mori, no el substituiran. El mateix passarà amb les tres elefantes, que provenen de decomisos i aquí han format una unitat familiar.

Així, a mesura que morin, aniran desapareixent progressivament del Zoo algunes espècies, i n'hi haurà d'altres, molt poques, que es traslladaran a refugis quan es pugui, com és el cas dels dofins.

 

 

De moment, però, els visitants no percebran a simple vista gaires diferències i els canvis duraran anys. De fet, la direcció té tres anys per aclarir el futur de cadascuna de les espècies, que ara són unes 260.

 

 

Només es podran reproduir en captivitat les espècies que estiguin en perill d'extinció o amenaçades, com ara els orangutans, en cas que s'asseguri que poden ser reintroduïts al seu hàbitat natural en el futur. D'altres, com els ossos, els camells o els cangurs, no podrien fer-ho.

Leonardo Anselmi, portaveu del ZOOXXI:

"Aquest Zoo té un element nou, que és que qüestionarem la captivitat i que ho farem solament quan sigui imprescindible, quan sigui la primera opció per a aquell animal, perquè ve d'una opció pitjor o bé perquè contribueix a la natura amb la reintroducció de les seves cries."

Ramon Jordana, degà del col·legi de biòlegs de Catalunya:

Espècies amenaçades n'hi ha 115, 120, 130 i de plans de recuperació n'hi ha de 10 espècies. Això vol dir que ens hem de limitar a treballar sobre aquestes 10. Són elements que estan al voltant del que és la possibilitat tècnica i instrumental que ens dona el Zoo que no s'han de perdre de vista."

 

 

També es prioritzaran les espècies del Mediterrani i els animals que es decomissen derivats del tràfic il·legal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut