Pla general de la directora de B:SM, Marta Labata, la tercera tinenta d'alcaldia, Laia Bonet, i el director del Zoo, Sito Alarcón. Imatge cedid…
Pla general de la directora de B:SM, Marta Labata, la tercera tinenta d'alcaldia, Laia Bonet, i el director del Zoo, Sito Alarcón. Imatge cedida el 30 de juliol del 2021 (Horitzontal)

El Zoo de Barcelona inicia el seu pla de restauració saludable incidint en una alimentació sostenible i de proximitat

Actualitzat

ACN Barcelona.-El Zoo de Barcelona ha iniciat el seu pla de restauració saludable incidint en una alimentació sostenible i de proximitat. D'aquesta forma, es vol potenciar el coneixement i la sensibilització de la conservació dels ecosistemes, en especial el del Mediterrani. Aquest divendres s'ha posat en marxa amb l'obertura d'un nou restaurant: la Dama, amb una inversió de 917.847 euros. El consistori ha explicat que es convertirà en una "eina cabdal" per millorar i ampliar l'experiència dels visitants. El pla s'anirà implementant a la resta de centres durant els pròxims mesos.

A banda, el departament de sostenibilitat del Zoo està treballant en una diagnosi de l'excedent alimentari que es generi als centres de restauració del parc, amb la intenció d'aplicar accions de prevenció i d'aprofitament aquest mateix any.El pla de restauració s'emmarca dins del nou model de Zoo, aprovat el maig del 2019. Es basa en una oferta gastronòmica que fomenti l'equilibri i la salut com a criteris alimentaris, així com la disminució de la proteïna alimentària. La base de l'oferta gastronòmica són els aliments de temporada, els productes de proximitat, els bio i els ecològics, amb alternatives per a les intoleràncies alimentàries i les diferents sensibilitats, com el vegetarianisme i el veganisme.La inauguració del restaurant la Dama se suma a les accions de Barcelona en el marc de la Capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible, que ha recaigut sobre la ciutat durant aquest 2021. En aquesta línia, s'incorporarà a la carta el 'Menú de les Estacions', una de les iniciatives de la plataforma de la capitalitat, introduint algunes de les receptes proposades i elaborant-les amb productes de temporada.

Anar al contingut