Sergio Ríos arribant a l'Audiència Nacional (EFE)
Sergio Ríos arribant a l'Audiència Nacional (EFE)
Madrid

El xòfer de Bárcenas no declara pel robatori de papers del PP ordenat per Villarejo

Mentrestant, el jutge instructor del cas Villarejo anuncia que deixa l'Audiència Nacional al·legant motius personals

RedaccióActualitzat

El que va ser xòfer de Luis Bárcenas s'ha negat a declarar davant del jutge sobre l'anomenada operació Kitchen, dissenyada pel ministeri de l'interior el 2013 per sostreure documents a l'extresorer del PP. Sergio Ríos, que ara és policia, s'ha acollit al seu dret a no declarar. Ha arribat a l'Audiència Nacional una hora abans de l'hora prevista amb el casc de moto posat.

El jutge Diego de Egea va citar Rios divendres passat a petició de la Fiscalia Anticorrupció, imputat per delictes de robatori, prevaricació i malversació de cabals públics. Suposadament, el xòfer de Bárcenas va actuar com a confident de la policia per robar a l'extresorer del PP i cobrar a canvi 48.000 euros que podrien provenir dels fons reservats. En aquella època l'operatiu policial el dirigia el polèmic comissari Villarejo.

Aquest dimecres també estaven previstes les compareixences com a testimonis de Luis Bárcenas i la seva dona, Rosalía Iglesias. El matrimoni declararà finalment la setmana vinent perquè han de comparèixer per una altra causa, la corresponent a la caixa B del PP, que porta un altre jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata.

 

Notícia relacionada: "La dona de Bárcenas surt de la presó després de pagar la fiança de 200.000 euros"

 

Precisament, el jutge De Gea, instructor del cas Villarejo, ha comunicat que deixa l'Audiència Nacional al·legant motius personals. Avui, dimecres, ha formalitzat la renúncia. És el magistrat que va arribar a plantejar deixar en llibertat l'excomissari. És un jutge que ha tingut moltes discrepàncies i topades amb la fiscalia sobre com calia portar aquesta investigació de corrupció policial. Els fiscals li retreuen haver arxivat moltes peces massa de pressa.

ARXIVAT A:
PPGürtelCorrupcióJosé Manuel Villarejo
Anar al contingut