Barcelona

El Windows 7 es vendrà a Europa sense el navegador Internet Explorer instal·lat

La pressió antimonopolística de la Unió Europea ja té resposta per part de Microsoft. El gegant informàtic posarà en circulació només al continent europeu una versió del Windows 7 sense el navegador Internet Explorer preinstal·lat. L'empresa es cura així en salut després dels moviments de l'administració comunitària que apuntaven que la instal·lació predeterminada d'un navegador violava les lleis de la lliure competència i perjudicava altres opcions com Opera, Chrome, Firefox o Safari. Com ja va passar amb el reproductor Windows Media, el més probable és que Microsoft posi en circulació una versió sense el programa però en què es pugui instal·lar fàcilment.

Actualitzat
El nou sistema operatiu Windows 7 es vendrà a Europa sense el navegador Internet Explorer. El gegant informàtic Microsoft respon així a les crítiques de la Unió Europea i als diferents plets que se li han interposat per competència deslleial.

Diverses vegades la Comissió s'ha enfrontat a Microsoft per abús de posició dominant perquè inclou el seu navegador dins el sistema operatiu Windows. Això perjudicaria altres navegadors, com el Mozilla Firefox, el Chrome de Google o l'Opera. Diferents tribunals han donat la raó a Brussel·les i han condemnat Microsoft a multes milionàries.

La nova versió d'aquest sistema operatiu -que utilitzen la immensa majoria dels ordinadors personals- es posarà a la venda el 22 d'octubre. Si el volen, els consumidors europeus s'hauran d'instal·lar el navegador gratuït de Microsoft pel seu compte. Això sí, tot apunta que el programa serà fàcil d'instal·lar i que estarà inclòs d'alguna manera en el programari.
Anar al contingut