Joves partidaris del "remain" segueixen els resultats del referèndum
Joves partidaris del "remain" segueixen els resultats del referèndum

El vot dels més grans a favor del Brexit decideix el futur dels joves

RedaccióActualitzat

Els resultats del referèndum sobre el Brexit mostren un Regne Unit dividit en diferents pols.

Joves contra vells

La fractura s'ha fet evident entre els joves votants -a favor de quedar-se a la UE- i els electors més grans -a favor de marxar.
Una gran majoria de joves entre els 18 i els 24 anys han votat per continuar a la UE. En canvi, el seu futur l'han decidit els més grans. La gent gran i els jubilats s'han decantat, en un 60%, pel Brexit.

Així ho apuntava una enquesta feta per YouGov abans del referèndum:

 

 

Tenint en compte l'esperança de vida, YouGov calculava que els més joves que han pogut votar haurien de viure amb aquesta decisió 69 anys. En canvi, els més grans, només 16 anys. Així, una decisió que han pres en gran mesura els més vells afectarà els joves durant molts anys.

Els que tenen estudis i els que no en tenen

També hi ha diferències entre els que tenen estudis superiors o els que no en tenen. Els titulats estaven, majoritàriament, a favor del Remain. Segons John Curtice, especialista en sondejos, "l'un dels missatges dels sondejos ha estat que els que tenen estudis tenien més ganes de quedar-se que els que no en tenien o que en tenien pocs".

I el mateix passa amb el nivell adquisitiu. Un 57% de les classes mitjana i alta van ser favorables al Remain.

Zones rurals contra urbanes

"El referèndum ha mostrat la distància social i cultural entre Londres i la província anglesa", diu Curtice. Els resultats han confirmat un remarcable euroescepticisme al nord d'Anglaterra, una àrea desindustrialitzada, i a les zones rurals de l'est, que han rebut un important flux d'immigració procedent d'Europa de l'est. El discurs en contra d'aquest tipus d'immigració sembla doncs que hi ha fet forat. Els extraradis i les ciutats petites, també s'han mostrat més partidaris de marxar.

A favor de quedar-se, la majoria de les grans ciutats Londres, Manchester, Liverpool o també Oxford i Cambridge.

 

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut