El volcà Kilauea, a Hawaii (Reuters)
El volcà Kilauea, a Hawaii (Reuters)

El volcà Kilauea, un dels més actius del món, entra en erupció i fa tremolar Hawaii

Per segona vegada aquest any, el volcà Kilauea ha entrat en erupció a primera hora del matí de dimecres a l'illa gran de Hawaii

Actualitzat

La terra a Hawaii es torna a moure. El Kilauea, considerat un dels volcans més actius del món, ha sorprès els habitants de l'illa gran de l'arxipèlag en entrar en erupció a primera hora del matí de dimecres, segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS).

L'erupció ha començat a les 4.44 d'aquesta matinada hora local, quan l'Observatori de Volcans Hawaians (HVO) ha detectat una lluentor a les imatges de la càmera web que segueixen el Kilauea.

El volcà se situa dins de la zona tancada del Parc Nacional dels Volcans de Hawaii, a 45 minuts del sud d'Hilo, la ciutat costanera i més poblada de Hawaii.

Ara per ara, els fluxos de lava estan confinats al sòl del cràter circumdant. "L'activitat es limita a l'Halema'uma'u (cràter) i els perills es reavaluaran a mesura que progressi l'erupció", diu l'USGS en un comunicat.

De seguida, les xarxes s'han omplert de vídeos amb l'erupció del volcà:


Aquesta és la segona vegada que el volcà entra en erupció. Al gener ja va esclatar i l'activitat va durar fins al març, segons diu l'USGS.

L'any 2019, una gran erupció del Kilauea i una sèrie de terratrèmols van arrasar centenars de llars i empreses.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut