Nova York

El vol comercial més llarg del món: Singapur-Nova York en 18 hores 45 minuts

RedaccióActualitzat

18 hores i 45 minuts. Això és el que ha trigat l'avió de Singapore Airlines a anar de Singapur a Nova York. És el vol comercial sense escales més llarg del món.

La distància a recórrer és de 16.700 quilòmetres. El vol s'ha fet en aparells Airbus A350-900ULR d'última generació.

El primer vol ha sortit a les 23.37h de Singapur i ha aterrat a l'aeroport novaiorquès de Newark a les 5.26 de la matinada hora local.

 


L'avió està equipat per portar 161 passatgers, 67 a classe preferent i 94 a classe turista. Els seients tenen més espai que el que és habitual en un vol comercial més curt i tenen un disseny especial per reduir els efectes del canvi horari i les moltes hores de sedentarisme dels ocupants.

Tretze tripulants s'encarreguen d'atendre el passatge, hi ha un menú dissenyat especialment per a un vol de llarga durada i cada viatger disposa d'una pantalla amb accés a mil hores de pel·lícules i contingut televisiu i d'oci.

Però, malgrat que sembla que s'ha tingut en compta tots els detalls, el primer vol Singapur-Nova York directe ja ha provocat algunes queixes. Una web australiana especialitzada en viatges critica que els passatgers de classe preferent no disposin de pijama gratuït ofert per l'aerolínia per fer front a la llarga jornada de vol.

 

El passatge d'aquest primer vol ha estat format majoritàriament per dones i homes de negoci que volien evitar les hores d'espera en escales als aeroports. S'han estalviat entre 4 i 6 hores de viatge.

El preu del bitllet per trajecte va dels 1.800 euros en turista als més de 3.700 en preferent. Fins ara, el vol més llarg el feia Qatar Airways per unir Doha i Auckland, a Nova Zelanda.

Aquest vol de Singapur a Nova York frega el màxim de distància que poden assumir els avions comercials a l'actualitat. Són aparells molt més eficients i lleugers, construïts amb materials de tecnologia punta. El A350-900ULR, amb reducció de places, pot augmentar la seva capacitat de vol fins a fer un trajecte d'un màxim de 17.900 quilòmetres o d'estar fins a 20 hores sense repostar.

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut