Protecció de Dades alerta que la propaganda enviada al mòbil no pot ser personalitzada (Pixabay)
Protecció de Dades alerta que la propaganda enviada al mòbil no pot ser personalitzada (Pixabay)

El virus SimBad: afecta 200 aplicacions per mostrar publicitat i apps malicioses

Hi ha milions d'usuaris afectats per aquest "malware", que infecta aplicacions de Google Play per mostrar publicitat no desitjada

RedaccióActualitzat

Alerta per un nou virus que infecta aplicacions mòbils. Es diu SimBad i l'han detectat en més de 200 aplicacions. El virus mostra publicitat no desitjada i redirecciona els usuaris a altres aplicacions malicioses.

L'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) ha donat l'alerta aquest dijous. El virus  ha afectat més de 150 milions de persones a través d'aplicacions que van estar disponibles a la botiga oficial Google Play.

La funcionalitat principal d'aquest "malware" és mostrar publicitat. Les aplicacions ja han estat borrades de Google Play, però els usuaris que en van instal·lar alguna l'hauran d'eliminar manualment.

S'ha de tenir en compte, però, que una de les funcionalitats dels virus és la d'eliminar l'icona de les aplicacions del llançador, perquè sigui més difícil d'eliminar. Per eliminar l'app, s'aconsella, doncs, accedir primer a ajustos, després a aplicacions i finalment revisar el llistat complet d'aplicacions instal·lades per descartar que hi hagi més apps afectades.

Els Mossos han fet un tuit informant del virus:

L'Oficina de Seguretat de l'Internauta de l'Incibe ha ofert una llista amb totes les aplicacions infectades.

ARXIVAT A:
Google
Anar al contingut