Aquesta és la geneta que s'ha avesat a la presència de l'Eva, i que ha batejat amb el nom de Quimeta (CCMA)
Celrà

El vincle d'una observadora de la natura amb les genetes: "Em consideren de la família"

Eva Solanes fa anys que observa una colònia de gats mesquers a les Gavarres; fins i tot ha batejat amb el nom de Quimeta una femella que li té confiança

RedaccióActualitzat

Una petita colònia de genetes, un animal silenciós, nocturn i molt difícil de veure en plena natura. L'observadora de la natura Eva Solanes s'ha dedicat a observar-les a Celrà, al Gironès.

Tot va començar quan, fa sis anys, aquesta gran apassionada per la natura va construir un refugi i un abeurador amb menjadores per a ocells, equipat amb càmeres i focus.

Amb una càmera de gravació nocturna va descobrir-hi aquests animals inesperats, molt sigil·losos, que només es belluguen de nit. El gat mesquer viu en zones boscoses, amb una cua llarga i un pelatge tacat i amb ratlles.

"És un animal molt esquerp i difícil de veure en llibertat. Tinc la sort i el privilegi de veure'n cada nit", explica.

Hi ha una femella en concret que ja fa sis anys que va a l'abeurador. Solanas diu que és fàcil d'identificar perquè l'animal té una orella partida i fins i tot li ha posat el nom de Quimeta.

"Ve cada dia. Quan surt del cau ve cap aquí i fa un tomb. Menja, beu una mica i després torna a marxar al bosc i fa la seva vida, caçant ratolins o ocells petits, que és la seva dieta habitual."

Solanes arriba a sortir de l'amagatall amb una lot i la Quimeta no fuig, sinó que deixa que se li apropi:

"Només em toleren a mi perquè ja em consideren una més de la família."

Mira el reportatge sencer aquí:

ARXIVAT A:
Medi ambientEcologiaBiodiversitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut