El Vila-real esgarrapa un empat al Camp Nou davant d'un Barça que podria perdre el liderat (1-1)

El Vila-real té presa la mida al Camp Nou i aquest dissabte ho ha tornat a demostrar esgarrapant-hi un empat i convertint-se així en el primer equip que marxa del temple blaugrana amb un punt al sarró. Tot i que Pedro ha avançat el Barça en el minut sis de partit, el conjunt de la Plana ha plantejat molts problemes als de Guardiola amb una pressió elevadíssima i una determinació encomiable. Fuster, a l'inici de la segona meitat, ha fet l'empat davant la impotència d'un Barcelona que, malgrat intentar-ho, no ha pogut desfer la igualada. Si el Madrid guanya a Pamplona, podria convertir-se en el nou líder de Primera.

El Barcelona ha vist com, per primer cop aquesta temporada, volaven punts del Camp Nou. Bé, concretament en volava només un després que el Vila-real arrenqués un empat (1-1) enfront els blaugranes. Un resultat que posa emoció a la Lliga ja que deixa el liderat dels de Guardiola a mercè del Madrid.

El partit, intens i vibrant, ha començat travat, amb tots dos conjunts amb les línies molt avançades, pressionant de valent la zona de creació del contrari. Cap de les dues esquadres cedia espais al mig del camp, i el futbol de toc, especialment el dels culers, se'n ressentia notablement.

Afortunadament, els de Guardiola han vist la llum en la seva primera aproximació a la porteria de Diego López. Henry ha engaltat a la primera una bona centrada d'Alves des de la dreta, i la pilota, refusada pel pal, ha anat a parar als peus d'un Pedro que no ha perdonat.

L'1-0 ha esmorteït momentàniament l'empenta dels de la Plana, i el Barça, més relaxat, ha pogut passar a dominar el joc amb certa comoditat. Als de Guardiola, això no obstant, els faltava la inspiració en els últims metres, tot i les bones internades d'Alves i les rematades d'un Henry que ha estat l'home més perillós dels blaugranes en aquesta primera meitat.

Mentre que el francès portava perill a la porteria de Diego López amb un parell de bones rematades -la més clara, un cop de cap que l'ex del Madrid ha aturat sobre la mateixa línia de gol-, els de Valverde, ben plantats, confiaven en la velocitat de Nilmar i Fuster per sorprendre en algun ràpid contraatac.

L'únic balanç remarcable dels groguets en els primers 45 minuts, però, ha estat un cop de cap de Fuster que ha marxat per sobre el travesser de Valdès i un parell de jugades dubtoses que un mediocre González Vázquez no s'ha atrevit a assenyalar com a penal.

Reacció dels de Valverde

La paciència dels castellonencs ha trobat recompensa només iniciar-se la segona part. El Barça ha sortit adormit i Fuster ho ha aprofitat per signar l'1-1 en el minut 50 rematant una pilota penjada al segon pal. Abans, el mateix Fuster ja havia alertat Valdés en dues ocasions. Unes amenaces que han aigualit el domini incipient barcelonista.

Els de Guardiola ho han intentat sense sort amb la pressió de veure com els minuts passaven i no hi havia manera de doblegar la bona pressió del Vila-real. Els catalans no han tingut ocasions clares i ni l'entrada d'Iniesta, que amb un xut des de la frontal ha obligat Diego López a lluir-se, ni l'esforç d'Ibrahimovic els han permès moure el marcador. El suec, però, ha vist la cinquena groga del campionat i no podrà jugar a Tenerife.

El Vila-real, per contra, s'ha limitat a defensar l'escomesa blaugrana, tot i que podria haver donat la campanada amb una rematada de Rossi a les acaballes que Puyol ha salvat quan entrava a la porteria de Valdès.