El vídeo viral de Beppe Grillo i l'augment del feixisme desacomplexat a Itàlia

Vicenç LozanoActualitzat

El discurs contra la immigració ha donat bons resultats electorals als partits d'ultradreta a tot Europa. Un dels màxims exponents és l'actual ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini.

Bona part de la societat italiana aplaudeix les declaracions i actuacions xenòfobes del seu govern. A Itàlia, com en altres països, el feixisme i la xenofòbia s'expressen cada cop  més obertament als carrers, i creixen les agressions.

Un vídeo entre racista i pretesament irònic de Beppe Grillo s'ha fet viral aquesta setmana a Itàlia. El fundador del Moviment 5 Estrelles truca al líder de la Lliga i actual ministre de l'Interior, Matteo Salvini, per informar-lo que hi ha un negre prenent el sol a la platja i que cal que faci alguna cosa.


El vídeo ha rebut desenes de milers d'aplaudiments en una societat, la italiana, que es transforma.

L'efecte Salvini ha provocat una allau d'adhesions i també crítiques a la seva política antiimmigració, als seus comentaris racistes i xenòfobs.

 

 

Notícia relacionada: El vaixell Open Arms espera permís per portar a port un grup de 87 migrants rescatats

Salvini ha començat a negar ports italians als vaixells que salven migrants al Mediterrani i exigeix a la Unió Europea que tanqui fronteres i s'aliï amb Hongria, Polònia, la República Txeca i Eslovàquia pel rebuig del dret d'asil. Atia l'odi i com a resultat augmenten dia a dia els atacs racistes a tot el territori italià.

En són víctimes el poble gitano que vol censar, nigerians o també marroquins. L'últim cas sonat és el de l'atleta Daisy Osakue, d'origen nigerià i campiona de la selecció italiana d'atlestisme. Uns neonazis li van llançar ous i una closca li va ferir la còrnia.


El govern de coalició del Moviment 5 Estrelles i la Lliga obté el ple suport dels sectors més conservadors internacionals. El president Donald Trump ha rebut a la Casa Blanca amb tots els honors el primer ministre, Giuseppe Conte, i li ha aplaudit la seva política antiimmigració.

 

 

Salvini lloa Mussolini mentre els seus aliats de 5 Estrelles rebaixen l'alarma i acusen els mitjans de magnificar les agressions. Però l'ideari feixista avança de manera desacomplexada. L'últim episodi l'ha protagonitzat Lorenzo Fontana, el ministre de la Família, que ha proposat sense gaire rebombori abolir la llei que prohibeix l'apologia del nazisme i del feixisme i també l'odi racial.

Notícia relacionada: Rescaten 400 immigrants en aigües de l'estret de Gibraltar i el mar d'Alborán

ARXIVAT A:
Antifeixisme MigracionsRacismeItàlia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut